Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2023 – jälleen uusi suomalaisravintola sai tähtensä!

Porvooseen ensimmäinen Michelin-tähti! Haastattelussa Ravintola Vårin ravintoloitsijat 5:14 Porvooseen ensimmäinen Michelin-tähti! Haastattelussa Ravintola Vårin ravintoloitsijat
Porvooseen ensimmäinen Michelin-tähti! Haastattelussa Ravintola Vårin ravintoloitsijat.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet 2023 jaettiin Turussa maanantaina 12. kesäkuuta. Suomeen saatiin yksi uusi yhden tähden Michelin-ravintola.

Michelin Guide Nordic Countries -opas vuodelle 2023 on nyt julkaistu ja mikä parasta – historiallisesti Suomen Turussa. Oppaan ravintolat sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

Pohjoismaihin saatiin tänä vuonna kaiken kaikkiaan 14 uutta yhden Michelin-tähden ravintolaa, joista yksi sijaitsee Suomessa: Ravintola Vår Porvoossa. Michelin-oppaan tarkastajien mukaan entiseen suklaatehtaaseen kunnostetuissa tiloissa sijaitseva ravintola on erityisen tyylikäs. Lisäksi keittiömestarin läheinen suhde maanviljelijöihin, kalastajiin, metsästäjiin ja tuottajiin näkyy kauniisti valmistetuissa ruokalajeissa. 

Vårille myönnettiin lisäksi Michelinin vihreä tähti. Michelin Green Star edustaa ekoystävällistä gastronomiaa.

Michelin Guide Nordic Countries -oppaaseen lisättiin vuodelle 2023 kaiken kaikkiaan 42 ravintolaa ja yhteensä niitä on nyt 271. 

Suomessa nyt seitsemän Michelin-ravintolaa

Kaikki aikaisempina vuosina Michelin-tähden saaneet suomalaisravintolat säilyttivät tähtensä myös tänä vuonna. 

Tämä tarkoittaa, että Michelin-ravintoloita on viisi Helsingissä, yksi Turussa ja yksi Porvoossa.

Suomen Michelin-ravintolat:

Palace, Helsinki (**)

Kaskis, Turku (*)

Demo, Helsinki (*)

Finnjävel Salonki, Helsinki (*)

Olo, Helsinki (*)

Grön, Helsinki (*)

Vår, Porvoo (*)

Turussa sijaitseva Kaskis sai viime vuonna ensimmäisenä Helsingin ulkopuolisena ravintolana Michelin-tähden ja nyt tähti jaettiin siis myös hieman pääkaupungista itään, Porvooseen.

Suomeen saatiin myös muita tunnustuksia.

Vuoden nuoren Michelin-kokin palkinnon sai Jalmari Kunnas helsinkiläisestä ravintola Demosta. Jalmari palasi Demoon vuonna 2021 sen jälkeen, kun hän oli laajentanut näköpiiriään muissa keittiöissä. Keittiömestariksi hän on suhteellisen nuori, ja siitä huolimatta hän varmisti sen, että ravintola säilytti Michelin-tähtensä myös tänä vuonna.  

Lisäksi helsinkiläinen Bona Fide sai oppaaseen Bib Gourmand -maininnan, eli Michelin-raadin mukaan ravintola tarjoaa erinomaista hinta-laatusuhdetta.

Katso myös: Tiesitkö? Ravintola Palace avattiin olympialaisia varten vuonna 1952.

Ravintola Palace avattiin olympialaisiin 1952 0:41
Tältä Ravintola Palacessa näytti vuonna 1952.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat