1:32

Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Näin ruoka-ammattilaiset kommentoivat kiisteltyä aihetta

Videolla näytetään, kuinka makkaran grillaus hoituu astetta erikoisemmalla tavalla.

Kannattaako makkaroihin tehdä viillot ennen paistamista? Asiantuntijat antavat oman mielipiteensä kiisteltyyn kysymykseen.

Suomalaisten ykkösherkun, grillimakkaran, grillaustyyli jakaa ihmiset voimakkaasti kahteen leiriin. Osa laittaa makkaran sellaisenaan grilliin, toiset taas tekevät makkaraan ensin rivin viiltoja. Asiantuntijoiden mukaan aiheesta ei ole syytä ottaa paniikkia, sillä asia on pitkälti makukysymys. Tietyt asiat kannattaa kuitenkin ennen grillaamista ottaa huomioon.

– Viiltojen tekeminen riippuu makkarasta. Jos sisällä on juustoa, niin viiltoa ei kannata tehdä, koska muuten juusto valuu pois, HK Scanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho toteaa.

Raakamakkaroihin ei missään nimessä viiltoja

Tavallisen kypsän makkaran kohdalla viiltojen tekemisestä ei ole haittaa, sillä viiltojen myötä makkaraan saadaan enemmän paistopintaa. Raakamakkaroiden kohdalla tämä sääntö ei kuitenkaan päde.

– Jos kyseessä on raakamakkara, niin ehdottomasti ei viiltoja.

– Jos makkaraan tehdään viiltoja, rasva ja mehukkuus valuvat ulos. Lihantaitajina suosittelemme, että viillot jätettäisiin tekemättä, Lamminaho lisää. 

arang- ja Gaijin-ravintoloista tuttu Serko Rantanen on HK:n asiantuntijoiden kanssa samoilla linjoilla. Kokin mukaan grillimakkaroita kypsentäessä viillot kannattaa jättää tekemättä etenkin silloin, kun kyseessä on miedomman makuinen makkara.

– Jos kanaa sisältävään makkaraan tekee viillot, se saa grillistä sen verran enemmän makua, että grillin maku voi peittää makkaran maun alleen, Rantanen toteaa.                 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja