Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt se on selvitetty – pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei?

Viillot estävät makkaraa halkeamasta grillissä.
Viillot estävät makkaraa halkeamasta grillissä.Shutterstock
Julkaistu 09.04.2016 08:02

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Kannattaako grillimakkaraan tehdä viiltoja ennen grillausta? 

Kevät ja grillauskausi on jälleen korkattu. Suomalaisten ykkösgrillattava on makkara, mutta sen oikeaoppinen grillaustyyli jakaa ihmiset kahteen leiriin. Osa laittaa makkaran sellaisenaan grilliin, toiset taas tekevät makkaraan ensin rivin viiltoja. Kumpi tyyli on oikea?

– Tekisin viillot perusgrillimakkaroihin, ohjeistaa HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari. 

– Viillot estävät makkarankuoren halkeamisen. Perusgrillimakkarassa on perunajauhoja, jotka tuppaavat turpoamaan hieman kypsennyksen aikana. Turpoaminen voi pamauttaa kuoren halki, hän selittää. 

Sen sijaan makkaroita, joiden sisällä on esimerkiksi juustoa ei kannata viiltää, etteivät juustot pääse valumaan ulos grillausvaiheessa. 

Halkeamisen estämiseksi makkarat kannattaa myös ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaaminen kannattaa aloittaa hitaasti miedolla lämmöllä, mikä sekin vähentää kuoren halkeamisen riskiä. 

Lisää aiheesta:

Teetkö makkaralle näin ennen grillaamista? Lihayhdistys muistuttaa: "Ei kannata laittaa…"
Tiedätkö, mitä makkarapaketille pitäisi tehdä ennen grillaamista? Unohtuu monilta
Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Asiantuntija lyö faktat tiskiin
Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Näin ruoka-ammattilaiset kommentoivat kiisteltyä aihetta
Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulos
Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Tässä on totuus
MakkaraGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia