Tarjoilijan virhe vei asiakkaan koomaan – ”Kävin lähellä kuolemaa”

lohitartar
Hämärässä valaistuksessa asiakas ei huomannut saaneensa lautaselleen lohitartaria. Shutterstock

Kanadalaisen Simon-Pierre Canuelin ravintolakäynti muuttui painajaismaiseksi, kun tarjoilija ei huomioinut hänen kala-allergiaansa.

Simon Pierre-Canuel tilasi kanadalaisravintola Le Tapageurissa tartarpihvin. Hän kertoo muistuttaneensa tilauksen yhteydessä tarjoilijaa useaan otteeseen vakavasta kala-allergiastaan.

Lihatartarin sijaan Canuel sai eteensä annoksen lohitartaria. Hämärässä valaistuksessa Canuel ei huomannut eroa lihatartariin, ja ehti maistaa annosta.

Tarjoilijan pahoitellessa virhettään Canuel sai anafylaktisen shokin. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hän vajosi koomaan. Hän sai sairaalassa myös sydänpysähdyksen.

Canuel heräsi koomasta muutamaa päivää myöhemmin.

– Kävin lähellä kuolemaa, hän kommentoi CBC:lle.

Canuel syyttää tarjoilijaa laiminlyönnistä, sillä hän ei kertonut kala-allergiasta kokille. Canuelin mukaan tarjoilija keskittyi viettämään aikaa muiden asiakkaiden kanssa. Ravintolasta ei myöskään otettu Canueliin yhteyttä tapauksen jälkeen.

Canuel teki ilmoituksen poliisille, jonka johdosta 22-vuotias tarjoilija pidätettiin. Jos Quebecin oikeusistuin päättää nostaa asiasta syytteen, kyseessä on ensimmäinen kerta Kanadassa, kun tarjoilija joutuu oikeuteen vastaavassa tilanteessa.

Lähde: Newser 

Akseli Herlevi näyttää videolla, kuinka syntyy maukas hirvitartar.

Hirvitartar 5:37

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.