Mies kuoli syötyään currya – ravintoloitsijaa syytetään taposta

Veloissa ollut ravintoloitsija tappoi asiakkaansa tarjoilemalla tälle tietoisesti annoksen, joka sisälsi mahdollisesti tappavaa maapähkinäjauhetta. Ravintoloitsijaa vastaan on nyt nostettu syyte ja asia on oikeuden käsittelyssä, kertoo The Telegraph.

Intialaista noutoruokaa tarjoavien ravintoloiden pitäjä Mohammed Zaman, 53, päätti velkaannuttuaan säästää ravintoloiden kuluissa ja korvasi kalliimman mantelijauhon halvemmalla pähkinäsekoitusrouheella, joka sisälsi voimakkaita allergiareaktioita aiheuttavaa maapähkinää.

Zaman ei kuitenkaan kertonut ainesosamuutoksesta asiakkailleen. Tämän seurauksena Paul Wilson, 38-vuotias pubi-isäntä, kuoli kotonaan tammikuun 2014 lopussa syötyään Zamanin ravintolasta ostamaansa currya.

Vain kuukausi aiemmin 17-vuotias opiskelija Ruby Scott sai samanlaisen allergiareaktion Zamanin ravintolan ruuasta. Scott kiidätettiin sairaalaan voimakkaan anafylaktisen reaktion takia ja hänen henkensä saatiin pelastettua juuri ja juuri adrenaliinipiikin avulla.

Scottin äiti soitti tapauksen jälkeen Zamanin omistamaan Jaipur-ravintolaan kysyäkseen, sisälsikö hänen tyttärensä syömä kanakorma maapähkinää. Naiselle kuitenkin vakuutettiin, että annos oli täysin turvallinen maapähkinäallergikoille.

Edes asiakkaan joutuminen sairaalaan ei saanut Zamania muuttamaan tapojaan ja hän jatkoi valehtelemista annosten sisällöstä.

Pubi-isäntä Wilson kuoli kotonaan syötyään Zamanin ravintolasta ostamaansa currya. Hän oli ilmoittanut tilausta tehdessään selkeästi olevansa vakavasti allerginen pähkinöille. Pähkinättömyyttä vakuutettiin myös noutoruokapakkauksen kannessa.

Paul Wilsonin löysi lopulta menehtyneenä hänen asuinkumppaninsa.

Zaman on kiistänyt tappaneensa Wilsonin ja oikeudenkäynnin oletetaan kestävän viikkoja.

Lue myös:

    Uusimmat