Tämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää

shutterstock_135686393
Haluatko mehevää broileria? Nappaa vinkit erilaisiin valmistustekniikoihin! Shutterstock

Vähärasvaisesta broilerinlihasta tulee helposti kuivaa, jos sitä kypsentää liikaa. Nappaa vinkit täydellisen mehevän broilerin valmistukseen.

Jos kaipaat broileriruokiisi lisää mehevyyttä ja vähemmän kuivuutta, kokeile näitä yksinkertaisia niksejä:

1. Suolavedessä liottaminen

Anna broilerin liota yön yli suolavedessä. Näin lihasta tulee mureampaa ja mehevämpää. Voit lisätä suolaveteen myös sokeria, yrttejä tai muita mausteita.

2. Broilerin leivittäminen

Kananmunassa ja korppujauhoissa pyörittely tekee broilerin pinnasta herkullisen rapeaa. Rapean kuoren alla myös kosteus pysyy paremmin sisällä lihaa kypsennettäessä.

3. Nuiji, nuiji ja nuiji!

Jos lihakimpale on eri kohdista eri paksuinen, kypsyy se epätasaisesti. Nuiji siis lihapala tasaiseksi, jolloin ohuemmat osat eivät pääse kuivahtamaan ylikypsiksi.

4. Anna vetäytyä

Siinä missä punaisen lihan, myös broilerin on syytä antaa vetäytyä 5–10 minuuttia paistamisen jälkeen ennen kuin alat leikata lihaa.

5. Marinointi mureuttaa

Marinadi antaa lihalle paitsi makua, myös mureutta. Kokeile siis rohkeasti marinoida broileria.

6. Käytä apuna lihalämpömittaria

Ylikypsä broileri on kuivaa, ja parhaiten vältät ylikypsennyksen  käyttämällä lämpömittaria. Muista kuitenkin, ettei broileri saa jäädä myöskään liian raa’aksi. Sopiva kypsyysaste on noin 75 astetta.

Lähde: The Daily Meal

***

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!