Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat supermehevää broileria

Mehevää broilerinlihaa saa muun muassa marinoimalla, nuijimalla sekä liottamalla.
Mehevää broilerinlihaa saa muun muassa marinoimalla, nuijimalla sekä liottamalla.Shutterstock
Julkaistu 30.01.2016 08:08

MTV LIFESTYLE

Vähärasvaisesta broilerinlihasta tulee helposti kuivaa, jos sitä kypsentää liikaa. Nappaa vinkit täydellisen mehevän broilerin valmistukseen – nämä niksit jokaisen kotikokin on ehdottomasti tiedettävä!

Jos kaipaat broileriruokiisi lisää mehevyyttä, kokeile näitä yksinkertaisia niksejä:

1. Liottamalla broileri meheväksi

Anna broilerin liota yön yli suolavedessä. Näin lihasta tulee mureampaa ja mehevämpää. Voit lisätä suolaveteen myös sokeria tai muita mausteita antamaan lihalle lisää makua.

2. Leivittäminen pehmentää broileria

Kananmunassa ja korppujauhoissa pyörittely tekee broilerin pinnasta herkullisen rapeaa. Rapean kuoren alla myös kosteus pysyy paremmin sisällä lihaa kypsennettäessä.

3. Nuiji, nuiji ja nuiji!

Jos lihakimpale on eri kohdista eri paksuinen, kypsyy se epätasaisesti. Nuiji siis lihapala tasaiseksi, jolloin ohuemmat osat eivät pääse kuivahtamaan ylikypsiksi.

4. Vetäytyminen tärkeää

Siinä missä punaisen lihan, myös broilerin on syytä antaa vetäytyä 5–10 minuuttia paistamisen jälkeen ennen kuin alat leikata lihaa.

5. Marinointi mureaa

Marinadi antaa lihalle paitsi makua, myös mureutta. Kokeile siis rohkeasti marinoida broileria.

6. Käytä lihalämpömittaria

Ylikypsä broileri on kuivaa, ja parhaiten ylikypsennyksen vältät käyttämällä lämpömittaria. Muista kuitenkin, ettei broileri saa jäädä myöskään raa’aksi. Sopiva kypsyysaste on 75 astetta.

Lähde: The Daily Meal

Lisää aiheesta:

Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"Paras ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaVarma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisenPorsaankyljyksetkö muka kuivia ja mauttomia? Helpot nyrkkisäännöt takaavat onnistuneen lopputuloksenTämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää Jokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat broilerista mehevää
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:29
    Ruoka

    Älä sulata pakastettuja marjoja jääkaapissa

  • 07:58
    Ravintolat

    Kozeen Shiwanin ravintolan varauskalenterissa tapahtuu kummia – Yle: Yllätysavautuminen

  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!