Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä niksi muuttaa tapasi valmistaa perunamuusia – etkä enää koskaan haikaile vanhan tavan perään

Maidon ja kerman seos, sekä joukkoon lisätyt yrtit tekevät tutusta ruoasta entistäkin maukkaamman.
Maidon ja kerman seos, sekä joukkoon lisätyt yrtit tekevät tutusta ruoasta entistäkin maukkaamman.Shutterstock
Julkaistu 31.01.2018 17:00

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kun muusiperunat keitetään veden sijaan maidossa ja kermassa, lopputuloksena saadaan entistäkin herkullisempi lopptulos. 

Perinteistä perunamuusia tehdessä perunat keitetään vedessä, jonka jälkeen ne muussataan ja joukkoon lisätään maitoa. Tämän perinteisen tavan sijaan kokki Tyler Florence suosittelee kuitenkin keittämään perunat maito-kerma-seoksessa, jonka ansiosta perunan oma ainutlaatuinen maku ei katoa.

– Perunoilla on todella herkkä ja kauniin mineraalinen makuprofiili. Kun perunat keitetään vedessä, joka kaadetaan sitten viemäriin, tulet hävittäneeksi perunasta kaikki maut, Florence selittää.

Vinkki:  Lisää perunoiden keitinliemeen muutama kuorittu valkosipulin kynsi ja timjamin oksa.

Sen sijaan, että keittäisit perunat viemäriin päätyvässä vedessä, Florence kannustaa keittämään perunat maito-kermaseoksessa. Tällä valmistusmetodilla perunoista irtoava maku jää nesteeseen, joka lisätään muussaamisen jälkeen takaisin perunoiden joukkoon.

Sinappi viimeistelee raikkaan perunamuusin

Aloita muusin valmistus huuhtelemalla kuoritut perunat ja lisäämällä ne kattilaan. Kaada kattilaan sen verran maitoa, että perunat peittyvät puolilleen. Lisää tämän jälkeen kermaa sen verran, että peruna peittyvät kokonaan. Lisää tässä vaiheessa mukaan myös valkosipulinkynnet ja yrtit.

Kun perunat ovat kypsiä, siivilöi keitinliemi talteen ja muussaa perunat. Lisää muussattujen perunoiden joukkoon talteen ottamaasi nestettä vähän kerrallaan, kunnes muusi on sopivan paksuista. Mausta voilla, suolalla, pippurilla ja muutamalla ruokalusikallisella sinappia. 


muusiUudella tapaa valmistettu muusi on täynnä makua.Shutterstock

Jos aiot syödä muusia myös seuraavana päivänä, kannattaa maito-kerma-seos ottaa talteen, jolloin voit notkistaa jääkaapissa yön aikana jähmettynyttä perunasosetta.  

Lähteet: GeniusKitchen. Popsugar

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa Teetkö sinäkin perunamuusin näin? Yleiselle valmistustavalle olemassa paljon parempi vaihtoehto: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä""Parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut" – julkkiskokin niksi on supersimppeli, mutta muuttaa muusin hetkessä täydelliseksiEntistä parempaa perunamuusia ilman maitoa – tämän ainesosan avulla se onnistuu! Tunnetusti maailman paras perunamuusiresepti! Näin valmistat tutun arkiruoan kuuluisan Michelin-kokin opeinMoka, jonka moni tekee perunamuusia valmistaessaan – kokki: "Älä missään nimessä tee näin"
PerunaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä