Teetkö sinäkin perunamuusin näin? Yleiselle valmistustavalle olemassa paljon parempi vaihtoehto: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"

perunamuusi pottuvoi
Shutterstock

Miten sinä valmistat perunamuusin? Ruokatoimittaja muistuttaa, että parhaan lopputuloksen saa yllättävällä valmistustavalla.

Videolla Kari Aihinen paljastaa, miten perunat kannattaisi keittää.

Perunamuusin valmistaminen sujuu monelta kotikokilta jo rutiinilla: ensin potut keitetään suolavedessä, sitten soseutetaan ja lopuksi joukkoon lisätään maitoa ja voita. Perinteinen menetelmä ei kuitenkaan välttämättä ole se kaikista paras.  

– Kerron teille fiksuimman ja helpoimman tavan tehdä muusia: keitä perunat veden sijaan maidossa ja hauduttele mausteita alusta saakka. Näin perunat imevät makua ja saat täyteläisen, maukkaan ja uskomattoman kermaisen perunamuusin lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä, kirjoittaa ruokatoimittaja Patty Catalano.

Perunakuutiot maitoon ja mukaan valkosipulia!

Laita siis pieneksi kuutioidut perunat kattilaan pieneen määrään maitoa. Perunoiden ei tarvitse edes kokonaan peittyä maidon alle, sillä maidon kevyesti poristessa se kypsentää kyllä pottuja tarpeeksi. Lisää maidon joukkoon myös murskattuja valkosipulinkynsiä.

Kun perunat ovat kypsiä, koostumus saattaa vaikuttaa "keittomaiselta", mutta perunat imevät kyllä kaiken nesteen. Mikään perunamuusi ei kuitenkaan valmistu ilman voita. Sekoita joukkon voikuutioita ja anna sulaa. Lopputuloksena saat silkinpehmeää muusia. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja