Teetkö sinäkin perunamuusin näin? Yleiselle valmistustavalle olemassa paljon parempi vaihtoehto: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"
Miten sinä valmistat perunamuusin? Ruokatoimittaja muistuttaa, että parhaan lopputuloksen saa yllättävällä valmistustavalla.
Videolla Kari Aihinen paljastaa, miten perunat kannattaisi keittää.
Perunamuusin valmistaminen sujuu monelta kotikokilta jo rutiinilla: ensin potut keitetään suolavedessä, sitten soseutetaan ja lopuksi joukkoon lisätään maitoa ja voita. Perinteinen menetelmä ei kuitenkaan välttämättä ole se kaikista paras.
LUE MYÖS: Muista tämä aina, kun ostat ja syöt perunaa – muuten menee pieleen: "Pilaa helposti koko ruokalajin"
– Kerron teille fiksuimman ja helpoimman tavan tehdä muusia: keitä perunat veden sijaan maidossa ja hauduttele mausteita alusta saakka. Näin perunat imevät makua ja saat täyteläisen, maukkaan ja uskomattoman kermaisen perunamuusin lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä, kirjoittaa ruokatoimittaja Patty Catalano.
Perunakuutiot maitoon ja mukaan valkosipulia!
Laita siis pieneksi kuutioidut perunat kattilaan pieneen määrään maitoa. Perunoiden ei tarvitse edes kokonaan peittyä maidon alle, sillä maidon kevyesti poristessa se kypsentää kyllä pottuja tarpeeksi. Lisää maidon joukkoon myös murskattuja valkosipulinkynsiä.
Kun perunat ovat kypsiä, koostumus saattaa vaikuttaa "keittomaiselta", mutta perunat imevät kyllä kaiken nesteen. Mikään perunamuusi ei kuitenkaan valmistu ilman voita. Sekoita joukkon voikuutioita ja anna sulaa. Lopputuloksena saat silkinpehmeää muusia.
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan