Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Entistä parempaa perunamuusia ilman maitoa – tämän ainesosan avulla se onnistuu!

Koko perheen suosikki valmistuu myös maidottomana.
Koko perheen suosikki valmistuu myös maidottomana.Shutterstock
Julkaistu 05.11.2018 17:32

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Perunamuusiin lisätään perinteisesti maitoa, mutta suosikkiruoka voi maistua uskomattoman hyvälle myös ilman tätä ainesosaa. 

RealSimple-sivustolle kirjoittanut Ananda Eidelstein kertoo maidottoman perunamuusin maistuvan niin hyvälle, ettei hän aio enää palata perinteiseen valmistustapaan. Naisen mukaan perunamuusiin saa täyteläistä makua ja rakennetta yhden maagisen ainesosan avulla, eikä tämä suinkaan ole voi, niin kuin moni saattaisi odottaa.

LUE MYÖS: Yksinkertainen kikka estää kuorittuja perunoita tummumasta – eikä se ole kylmä vesi!

Kyseessä on nimittäin japanilaisen keittiön kulmakivi, käyneistä soijapavuista valmistettu miso-tahna. Moni saattaa vierastaa tätä monille suomalaisille vieraampaa raaka-ainetta, mutta sitä kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan. Miso nostaa perunoiden omaa makua esille samalla, kun se antaa ruokaan ihanaa kermaisuutta.

Poimi videolta perinteisen perunamuusin resepti. Artikkeli jatkuu videon alla.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.


Tässä reseptissä muusi valmistetaan puneravista Rosamunda-perunoista, ja muusin joukkoon lisätään myös sipulia makua antamaan.

Maidoton perunamuusi (kuudelle)

n. 2 kg Rosamunda-perunoita kuorittuina ja pilkottuina
½ sipuli
2 rkl voita/öljyä
5 salottisipulia hienonnettuna
2 rkl vaaleaa misoa
1 tl hienoa merisuola
mustapippuria

Aseta pilkotut perunat ja sipuli kattilaan laakeaan kattilaan kylmään veteen. Anna kiehahtaa ja keitä perunoita, kunnes ne ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.

Sillä välin, kun perunat kiehuvat, sulata voi pienessä kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut salottisipulit. Paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon miso.

Ota keitinvettä talteen noin 1,5 desilitran verran. Kaada perunoista loppu vesi pois ja poista myös sipuli. Muusaa kypsät perunat. Lisää perunoiden joukkoon voi-sipuli-miso-sekoitus, suola ja rouhittu mustapippuri. Lisää joukkoon vähitellen perunoiden keitinvettä, kunnes lopputulos on rakenteeltaan sopivaa.

Lähde: RealSimple

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaYlistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Täydellinen perunamuusi, jonka voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen – tämä suosikkiresepti on ”kaukana kumisesta!”Tämä niksi muuttaa tapasi valmistaa perunamuusia – etkä enää koskaan haikaile vanhan tavan peräänTätä on pakko kokeilla! Nerokas valmistustapa – "parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut"Hämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!
RuoanlaittoPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta