Tämä niksi kokeiluun! Apuväline, joka helpottaa sipulin pilkkomista huomattavasti

Sipuli-pilkkoa-hienontaa
Ikävä puuha helpottuu huomattavasti yllättävän apuvälineen avulla. Shutterstock

Haluatko leikata sipulia ilman, että joudut pelkäämään sormiesi puolesta? Tämän apuvälineen avulla se on mahdollista! 

Sipulin pilkkominen ei ole kovinkaan monen kokin lempipuuhaa, sillä se saa keittiössä ahertajan silmät helposti vuotamaan. Yleensä sipuli myös hajoaa helposti leikattaessa, jolloin tasaisen sipulisilpun sijaan edessäsi on joukko erikokoisia sipulin paloja.

Sipulin leikkaamiseen tarvitaan lisäksi erittäin terävä veitsi, jolloin epävarma leikkaaja saa pelätä sormiensa puolesta. Kaikkiin näihin sipulin leikkaamiseen liittyviin ongelmiin on nyt löytynyt kuitenkin ratkaisu. Veitsen lisäksi tarvitset ainoastaan tukevan, ruostumattomasta teräksestä valmistetun kamman.

Näin se onnistuu:

Harvan kamman avulla voit leikata sekä tasaista silppua että kauniita sipulirenkaita. Tämä on myös erittäin yksinkertainen tapa pitää sormet turvallisella etäisyydellä terävästä veitsestä. 

Tasaiset renkaat valmistuvat kokonaisesta silpulista. Aseta kuorittu kokonainen sipuli kyljelleen leikkuulaudalla ja upota kampa keskelle sipulia. Käytä kamman piikkien välejä apuna ja leikkaa täydellisiä renkaita.  

Tasainen sipulisilppu syntyy puolestaan puolikas sipuli kerrallaan. Aseta puolikas kuorittu sipuli leikkuulaudalle ja upota kampa sipuliin. Leikkaa sipuli ensiksi kamman välejä apuna käyttäen, jonka jälkeen käännä sipuli 90 astetta ja leikkaa lopulta kuutioiksi.  

Kokeile tätä konstia myös muiden vihannesten, kuten kurkkujen ja tomaattien leikkaamiseen. 

Katso videolta yksityiskohtaiset ohjeet siihen, kuinka voit hyödyntää kampaa keittiössäsi.

Lähde: TipHero 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja