Minuutissa valmista! Tällä vinkillä muutat pistävät sipulit hetkessä miedomman makuisiksi
Sekoittamalla limemehua ja suolaa sipuliviipaleiden joukkoon, saat hetkessä eteesi moinpuolisen lisukkeen.
Tiedätkö, kuinka leipä kannattaa oikeasti leikata? Katso vastaus videolta.
Sipuli on monikäyttöinen raaka-aine, joka sopii ruoanvalmistuksen lisäksi erinomaisesti myös leivän päälle ja hampurilaisen väliin. Monipuolisuudestaan huolimatta raaka sipuli voi maistua monen suuhun voimakkaalta, kenties hieman pistävältä.
Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä nopealla kikalla muutat sipuliviipaleet hetkessä maistuvaksi lisukkeeksi, vaikka leivän päälle laitettavaksi.
Lime on pikamarinoinnin salaisuus
Ensimmäinen konsti on viipaloida sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja upottaa ne hetkeksi jääveteen.
Toinen sipulin voimakasta makua lieventävä konsti on sekoittaa ohuiden sipuliviipaleiden joukkoon limemehua ja suolaa. Tätä konstia kokeiltaessa mehu ja suola kannattaa hieroa sipuleihin käsin jolloin varmistat, että ainekset sekoittuvat sipuleiden joukkoon kunnolla.
Näin helposti sinulla on edessäsi lisuke, joka sopii tarjoiltavaksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa. Kokeile nopeasti pikkelöityjä sipuleita vaikkapa hyvän pihvin lisukkeena. Tämä vinkki sopii erityisesti punasipuleille.
Lähde: Esquire
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan