Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Minuutissa valmista! Tällä vinkillä muutat pistävät sipulit hetkessä miedomman makuisiksi

Julkaistu 13.05.2018 08:00

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Sekoittamalla limemehua ja suolaa sipuliviipaleiden joukkoon, saat hetkessä eteesi moinpuolisen lisukkeen. 

Tiedätkö, kuinka leipä kannattaa oikeasti leikata? Katso vastaus videolta. 

Sipuli on monikäyttöinen raaka-aine, joka sopii ruoanvalmistuksen lisäksi erinomaisesti myös leivän päälle ja hampurilaisen väliin. Monipuolisuudestaan huolimatta raaka sipuli voi maistua monen suuhun voimakkaalta, kenties hieman pistävältä.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä nopealla kikalla muutat sipuliviipaleet hetkessä maistuvaksi lisukkeeksi, vaikka leivän päälle laitettavaksi.

Lime on pikamarinoinnin salaisuus

Ensimmäinen konsti on viipaloida sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja upottaa ne hetkeksi jääveteen.

Toinen sipulin voimakasta makua lieventävä konsti on sekoittaa ohuiden sipuliviipaleiden joukkoon limemehua ja suolaa. Tätä konstia kokeiltaessa mehu ja suola kannattaa hieroa sipuleihin käsin jolloin varmistat, että ainekset sekoittuvat sipuleiden joukkoon kunnolla. 

punasipuli sipuli pikkelöinti
Marinoidut punaispulit sopivat monen ruoan lisukkeeksi.Shutterstock

Näin helposti sinulla on edessäsi lisuke, joka sopii tarjoiltavaksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa. Kokeile nopeasti pikkelöityjä sipuleita vaikkapa hyvän pihvin lisukkeena. Tämä vinkki sopii erityisesti punasipuleille.

Lähde: Esquire

Lisää aiheesta:

Ei enää koskaan mautonta broileria! Simppeli maustekikka muuttaa käsityksesi fileiden valmistuksesta Järisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"Supermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatustiYllättävä vaikutus ruoan makuun! Tästä syystä sinunkin tulisi heittää valkosipulipuristin romukoppaan Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla! Nauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli