Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nämä viisi keittiötaitoa jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata

Julkaistu 16.01.2017 15:45

MTV LIFESTYLE

Televisiokokki Gordon Ramsay listasi viisi keittiötaitoa, jotka jokaisen pitäisi osata. 

Lukuisista ruokaohjelmista tuttu ja isoa joukkoa ravintoloita pyörittävä Gordon Ramsay  näyttää videolla viisi kriittistä keittiötaitoa, jotka jokaisen tulisi opetella pikaisesti, mikäli taidot eivät vielä ole hallussa. Joko sinä hallitset nämä?

1. Sipulin pilkkominen

Sipulin pilkkomisen juju on jättää kanta paikoilleen pilkkomisen ajaksi. Kun vielä leikkauksen tekee joka suuntaan oikeaoppisesti, käy pilkkominen nopeasti ja silpusta tulee tasalaatuista.

2. Riisin keittäminen

Basmatiriisi on Ramsayn mielestä riisien kuningas. Riisistä saa maukasta, kun sen maustaa suolalla, pippurilla, kardemummalla ja aniksella ja antaa hautua kypsäksi. Myös veden ja riisin suhteen tulee olla tismalleen oikea. 

3. Ruotojen ja nahan poistaminen kalafileestä

Nahan poistaminen on helppoa, kun käytössä on terävä ja joustava fileointiveitsi. Tärkeintä on antaa veitsen tehdä työ puolestasi, turhaa kiskomista ja hankaamista ei tarvita. Ruodot on puolestaan helppo poistaa pinsettien avulla.

4. Veitsen teroittaminen

Ruoanlaitto on taatusti helpompaa ja mukavampaa, kun käytössäsi on terävä veitsi. Tylsällä veitsellä pilkkominen on hermoja ja aikaa vievää. Ramsay kehottaakin teroittamaan veitsen aina ennen käyttöä.

5. Pastan keittäminen

Raakaa ja kovaa tai ylikypsää lötköä. Pasta on helppo pilata. Ramsayn ohjeella tehty täydellinen pasta vaatii keitinveteensä sekä suolaa että oliiviöljyä, joka estää pastan tarttumisen yhdeksi suureksi klöntiksi. Kun laitat pastan kiehuvaan keteen, älä jätä osaa spagetista veden yläpuolelle vaan käännä se kattilaan heti, kun vesi hieman pehmittää sitä. 

Katso tarkat ohjeet videolta!

Lähde: Foodbeast

Lisää aiheesta:

Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Gordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – Gordon Ramsay kysyy, osaatko sinä? Gordon Ramsayn lista: Nämä 5 perustaitoa jokaisen tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?5 keittiötaitoa, jotka jokaisen tulisi osata – hallitsetko sinä?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä