0:35

Yllättävä vaikutus ruoan makuun! Tästä syystä sinunkin tulisi heittää valkosipulipuristin romukoppaan

Valkosipulipuristin on väline, jota monet ammattikokit karttavat, mutta kotikokit rakastavat. Seuraaavat syyt kannustavat sinua vaihtamaan puristimen veitseen. 

Terävä veitsi on jokaisen kokin tärkein työväline. Katso videolta vinkki veitsen pikateroitukseen. 

Valkosipulipuristimen vaihtaminen veitseen tuo mukanaan monia etuja, jotka parantavat sekä ruoan makua että rakennetta. Seuraavat syyt kannustavat sinua luopumaan valkosipulipuristimesta. 

1. Maku kärsii

Puristinta käytettäessä maku on usein se, joka kärsii eniten. Tätä voi olla vaikea uskoa, mutta puristimen läpi käynyt valkosipuli maistuu veitsellä hienonnettua pisteliäämmältä ja aggressiivisemmalta. Hienontamalla valkosipulin vastaisuudessa veitsellä saatat löytyy lempiteriastasi aivan uusia makuelämyksiä. 

2.  Lopputulos on mössöä

Hienontamalla valkosipulin veitsellä, parannat maun lisäksi ruoan rakennetta. Puristamalla valkosipulit puristimen läpi, lopputulos on usein liiankin hienoa, mössöä tai jopa pelkkää valkosipulimehua.

3. Valkosipuli palaa herkästi

Todella hienoksi puristettu valkosipuli palaa herkemmin pannulla kuin veitsellä hienonnettu versio. Tästä syystä puristettua valkosipulia suositellaankin käytettäväksi ainoastaan kylmien ruokien, kuten peston maustamiseen.

4. Se ei säästä aikaa

Harvoin ruokaa laittaessa tarvitset vain yhden valkosipulinkynnen. Sen sijaan, että puristaisit yhden kynnen kerrallaan puristimen läpi, veitsellä voit hienontaa useamman valkosipulikynnen kerralla. 

Lähde: Delish  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja