Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä vaikutus ruoan makuun! Tästä syystä sinunkin tulisi heittää valkosipulipuristin romukoppaan

Shutterstock
Julkaistu 11.06.2018 14:10

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Valkosipulipuristin on väline, jota monet ammattikokit karttavat, mutta kotikokit rakastavat. Seuraaavat syyt kannustavat sinua vaihtamaan puristimen veitseen. 

Terävä veitsi on jokaisen kokin tärkein työväline. Katso videolta vinkki veitsen pikateroitukseen. 

Valkosipulipuristimen vaihtaminen veitseen tuo mukanaan monia etuja, jotka parantavat sekä ruoan makua että rakennetta. Seuraavat syyt kannustavat sinua luopumaan valkosipulipuristimesta. 

1. Maku kärsii

Puristinta käytettäessä maku on usein se, joka kärsii eniten. Tätä voi olla vaikea uskoa, mutta puristimen läpi käynyt valkosipuli maistuu veitsellä hienonnettua pisteliäämmältä ja aggressiivisemmalta. Hienontamalla valkosipulin vastaisuudessa veitsellä saatat löytyy lempiteriastasi aivan uusia makuelämyksiä. 

2.  Lopputulos on mössöä

Hienontamalla valkosipulin veitsellä, parannat maun lisäksi ruoan rakennetta. Puristamalla valkosipulit puristimen läpi, lopputulos on usein liiankin hienoa, mössöä tai jopa pelkkää valkosipulimehua.

valkosipuliValkosipulin maku on parhaimmillaan, kun hienonnetaan veitsellä.Shutterstock

3. Valkosipuli palaa herkästi

Todella hienoksi puristettu valkosipuli palaa herkemmin pannulla kuin veitsellä hienonnettu versio. Tästä syystä puristettua valkosipulia suositellaankin käytettäväksi ainoastaan kylmien ruokien, kuten peston maustamiseen.

LUE MYÖS: Käytätkö kelta- vai punasipulia? Terveyspommista paljastui uutta tietoa – yksi sipuli ylitse muiden

4. Se ei säästä aikaa

Harvoin ruokaa laittaessa tarvitset vain yhden valkosipulinkynnen. Sen sijaan, että puristaisit yhden kynnen kerrallaan puristimen läpi, veitsellä voit hienontaa useamman valkosipulikynnen kerralla. 

Lähde: Delish  

Lisää aiheesta:

Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuunÄlä tee näin valkosipulille! Voi pilata raaka-aineen tai koko ruoanEthän tee näin valkosipulille? Voi pilata raaka-aineen tai tekemäsi ruoan Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä Huikea niksi! Näin kuorit valkosipulin sekunneissa – ja ilman veistä!10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
ValkosipuliRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Valkosipuli
  • 25.01.202411:11
    Ruoka

    Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuun

  • 24.11.202308:32
    Ruoka

    Testissä TikTokin suosittu valkosipulikikka – elämää helpottava vai sittenkin typerä?

  • 15.01.202312:55
    Ruoka

    Täydellinen lohturuoka syntyy vaivattomasti – Harri Syrjänen ylistää valkosipulipastaansa: "Jo liian helppo"

  • 27.08.202217:25
    Ruoanlaitto

    Aikaa säästävä valkosipuliniksi: Voit unohtaa pilkkomisen jopa vuodeksi!

  • 05.02.202217:56
    Ruoka

    Valmispizzataikinasta voi leipoa myös sämpylöitä: Testasimme koukuttavan helpon ohjeen