5 keittiötaitoa, jotka jokaisen tulisi osata – hallitsetko sinä?

spagetti
Pastan keittämisessä on oltava tarkkana, ettei se pääse ylikypsäksi. Shutterstock

Huippukokki Gordon Ramsay listasi viisi keittiötaitoa, jotka jokaisen pitäisi osata. 

Lukuisista ruokaohjelmista tuttu ja isoa joukkoa ravintoloita pyörittävä Gordon Ramsay julkaisi Youtube-kanavallaan videon, jossa hän näyttää viisi kriittistä keittiötaitoa, jotka jokaisen tulisi opetella pikaisesti, mikäli taidot eivät vielä ole hallussa. Joko sinä hallitset nämä?

1. Sipulin pilkkominen

Sipulin pilkkomisen juju on jättää kanta jättää paikoilleen pilkkomisen ajaksi. Kun vielä leikkauksen tekee joka suuntaan oikeaoppisesti, käy pilkkominen nopeasti ja silpusta tulee tasalaatuista.

2. Riisin keittäminen

Basmatiriisi on Ramsayn mielestä riisien kuningas. Riisistä saa maukasta, kun sen maustaa suolalla, pippurilla, kardemummalla ja aniksella ja antaa hautua kypsäksi. Myös veden ja riisin suhteen tulee olla tismalleen oikea. 

3. Ruotojen ja nahan poistaminen kalafileestä

Nahan poistaminen on helppoa, kun käytössä on terävä ja joustava fileointiveitsi. Tärkeintä on antaa veitsen tehdä työ puolestasi, turhaa kiskomista ja hankaamista ei tarvita. Ruodot on puolestaan helppo poistaa pinsettien avulla.

4. Veitsen teroittaminen

Ruoanlaitto on taatusti helpompaa ja mukavampaa, kun käytössäsi on terävä veitsi. Tylsällä veitsellä pilkkominen on hermoja ja aikaa vievää. Ramsay kehottaakin teroittamaan veitsen aina ennen käyttöä.

5. Pastan keittäminen

Raakaa ja kovaa tai ylikypsää lötköä. Pasta on helppo pilata. Ramsayn ohjeella tehty täydellinen pasta vaatii keitinveteensä sekä suolaa että oliiviöljyä, joka estää pastan tarttumisen yhdeksi suureksi klöntiksi. Kun laitat pastan kiehuvaan keteen, älä jätä osaa spagetista veden yläpuolelle vaan käännä se kattilaan heti, kun vesi hieman pehmittää sitä. 

Katso tarkat ohjeet videolta!


Lähde: Foodbeast

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja