Ota mikro apuun — näin kurpitsan kuoriminen käy leikiten

kurpitsa_lohko
Kurpitsan kuorimista voi helpottaa yksinkertaisilla apuvälineillä. Shutterstock

Kovakuorisen kurpitsan valmistaminen voi tuntua aluksi hankalalta. Apu löytyy kuitenkin lähempää kuin luuletkaan. 

Kurpitsat tulee pestä ja kuoria ennen ruoanvalmistusta. Kuoriminen voi kuitenkin olla rasittavaa puuhaa, varsinkin jos veitset eivät ole sieltä terävimmistä päästä. 

Näiden vinkkien avulla kurpitsan kuoriminen käy leikiten. Erikoisia apuvälineitä ei tarvita! 

Muutama minuutti mikrossa riittää

Jos kurpitsan kuoriminen aiheuttaa ongelmia, ota mikro apuun. Jo muutaman minuutin mikrotus auttaa kuorta irtoamaan kuin itsestään.

Riippuen kurpitsan koosta, laita kokonainen tai isoiksi paloiksi paloiteltu kurpitsa mikroon. Laita mukaan pieni määrä vettä, esimerkiksi lautaselle. Mikrota kurpitsaa kovalla teholla kunnes kuori näyttää irtoavan helposti. 

Muista antaa kurpitsan jäähtyä ennen kuorimista ettet polta sormiasi. 

Tämä vinkki onnistuu myös tavallisessa uunissa. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Laita uunipellille kurpitsan palat ja tilkka vettä. Kypsennä kunnes kuori irtoaa, noin 15 minuutin ajan.

Juustohöylä on erinomainen apuri

Jos mikron tai uunin käyttö ei houkuta, voit ottaa apuusi myös yhden kodin yleisistä apuvälineistä, nimittäin juustohöylän. 

Juustohöylän avulla pyöreän, pehmeäkuorisen kurpistan saa kuorittua nopeasti. 

VIDEO: Katso videolta kuinka kurpitsan kuoriminen ja esivalmistelu onnistuvat minuutissa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.