Tämä joulukakku on valtava hitti vuodesta toiseen – kaksi erilaista tapaa tehdä

Onnistuneen glögikiilteen salaisuus 1:19 Onnistuneen glögikiilteen salaisuus
KATSO VIDEO: Näin teet täydellisen kiilteen glögijuustokakulle

Kuuluuko sinunkin joulunaikaasi mehevä glögijuustokakku? Tässä kaksi eri reseptivaihtoehtoa klassiseen jouluherkkuun. 

Glögijuustokakku on ollut jo monta vuotta yksi joulun suosituimmista resepteistä. Tämä hurmaava ja jouluisa juustokakku sopii niin pikkujoulukauteen kuin joulupöydän kruunuksikin.

Perinteinen ja helppo glögijuustokakku

Perinteinen glögijuustokakku nousee vuosittain MTV Uutisten Makuja-ruokasivuston yhdeksi suosituimmista jouluresepteistä. Syitä suureen suosioon ei tarvitse pitkään pohtia: kakku maistuu yksinkertaisesti vastustamattoman hyvältä ja jouluiselta. Kaiken lisäksi sen valmistaminen on todella yksinkertaista.

Glögijuustokakun rapsakka keksipohja syntyy tietysti jouluiseen tyyliin pipareista. Mehevän tuorejuustotäytteen kruunaa sen sijaan komea glögikiille. Kiilteen kanssa kannattaa olla tarkkana: glögiä ei missään nimessä kannata kaataa kakun päälle kuumana, sillä silloin tuorejuustotäyte sulaa ja lopputulos ei välttämättä ole kovin näyttävä.


Amandan paras glögijuustokakku: Piparipohjassa mukana valkosuklaata

Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen loihti muutama vuosi sitten uuden version glögijuustokakusta. Kakun makumaailma on loppuun asti hiottu.

Amandan glögijuustokakku rakennetaan piparipohjasta, valkosuklaa- ja punaherukkatäytteistä sekä tietysti glögikiilteestä. Juustokakun piparipohja ei ole aivan tavallinen.

– Lähtökontana oli perinteinen glögijuustokakku. Halusin tuoda kakkuun kerroksellisuutta, joten tein punaherukka- ja valkosuklaatäytteet, jotka toimivat hyvin yhdessä. Piparkakkupohjaa tuunasin vähän ja vaihdoin voin valkosuklaaseen. Pohjasta tulee näin kivan keksimäinen, eikä liian tönkkö, Amanda kertoi muutama vuosi sitten kakustaan. 

Nappaa Amandan ohje: Paras glögijuustokakku


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat