Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras glögijuustokakku

MTV
Julkaistu 27.11.2020 07:46

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 200 g piparkakkuja
  • 85 g valkosuklaata

Punaherukkatäyte

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 4 dl punaherukoita
  • 150 g tuorejuustoa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 0,25 dl glögitiivistettä

Valkosuklaatäyte

  • 130 g valkosuklaata
  • 0,75 dl kermaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • tilkka vettä

Kiille

  • 1,5 dl glögitiivistettä
  • 0,5 dl vettä
  • 2 kpl liivatelehtiä

Koristeet

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Muutama oksa tuoretta rosmariinia
  • 4 kpl piparkakkuja
  • 1 viikuna
  • koristehelmiä

Valmistusohje

Glögijuustokakku valmistuu näin:

Pohja:

  1. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi.
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.

Glögijuustokakku, joka hakee vertaistaan! Koko Suomi leipoo -voittaja Amanda Alilonttisen glögijuustokakussa maistuu valkosuklaa piparipohjassakin. Tämä kaikkien aikojen paras glögijuustokakku hurmaa varmasti sinutkin.

  • Kaada sulanut valkosuklaa piparimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Painele piparimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n.1-2cm ylöspäin) ja nosta jääkaappiin kovettumaan.
  • Punaherukkatäyte:

    1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
    2. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
    3. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, sekä sokerit ja sekoita ne keskenään.
    4. Sulata punaherukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Paseeraa punaherukoiden mehu siivilän läpi tuorejuuston joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
    5. Kuumenna glögitiiviste ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kuumaan glögiin ja sekoita tasaiseksi.
    6. Lisää liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
    7. Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
    8. Kaada punaherukkatäyte piparkakkupohjan päälle ja kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
    9. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2 tunniksi.

    Valkosuklaatäyte:

    Aloita tekemään valkosuklaatäytettä, kun punaherukkatäyte on hyytynyt jääkaapissa n. kaksi tuntia.

    1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
    2. Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 0,75dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
    3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
    4.  Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
    5. Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
    6. Kuumenna pieni tilkka vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kuumaan veteen ja sekoita tasaiseksi.
    7. Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
    8. Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
    9. Kaada valkosuklaatäyte punaherukkatäytteen päälle tasaisesti ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
    10.  Nosta kakku jääkaappiin hyytymään taas 2 tunniksi.

    Kiille:

    Tee kiille kakkuun, kun valkosuklaatäyte on hyytynyt jääkaapissa n. 2 tuntia.

    1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
    2. Mittaa kulhoon glögitiiviste.
    3. Mittaa toiseen astiaan vesi ja kuumenna se kuumaksi.
    4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kuuman veden sekaan. Sekoita tasaiseksi.
    5. Kaada liivateneste ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon ja sekoita samalla lusikalla.
    6. Kaada kiille hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle lusikkaa apuna käyttäen ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 4 tunniksi. 

    Vinkki: Kiille kannattaa sekoittaa lusikalla/puuhaarukalla, sillä vispilä tekee siihen paljon ilmakuplia. Jos ilmakuplia kuitenkin jää, voit puhkoa ne varovasti esimerkiksi coctailtikkua apuna käyttäen.

    Koristelu:

    1. Vatkaa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Laita kermavaahto pursotinpussiin ja pursota kakun toiseen reunaan kermaa puolikuun mallisesti haluamallasi tyllalla.
    2. Asettele muutama rosmariinin oksa pursotusten lomaan.
    3. Pilko piparkakkuja hieman pienemmiksi ja asettele ne pursotusten päälle.
    4. Pese ja pilko viikuna lohkoksi, lisää kakun päälle.
    5.  Asettele vielä lopuksi koristehelmiä sinne tänne muiden koristeiden lomaan.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Annin Neiti kesäheinän syntymäpäiväkakkuKoko Suomi leipoo: Seepran uudet vaatteet MoussekakkuKoko Suomi leipoo: Mehevä valkosuklaa-mustikkamirrorOi Maamme Suomi: Lauran fantasiakakku – Siintävät vaarat ja kirkkaiden järvien veetNaked cake: Lauran Nakukakun vadelma-nougatvaatteet
    JuustokakkuJouluruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Juustokakku
    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku

    • 3.5.08:04
      Nopeat ja helpot

      Juustokakut purkissa

    • 04.10.202420:00
      Juhlat

      Suolakinuski-suklaajuustokakku

    • 13.09.202412:27
      Nopeat ja helpot

      Jäädytetty Nutella-juustokakku

    • 22.03.202414:12
      Pääsiäinen

      Mangojuustokakku