Mehevä pohja, paksu kuorrute – Amandan joulumokkapaloja on kokeiltava: "Oikein itsekin yllätyin, miten hyvää"

Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava! 3:05 Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava!

Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen vinkkaa, miten perinteisiin mokkapaloihin saa helposti jouluisan twistin. Katso videolta, miten Amandan joulumokkapalat valmistuvat.

Mokkapalat ovat suomalaisten ikisuosikki ja monet vannovat ihan perinteisen reseptin nimeen. Joulun alla on kuitenkin mukava hieman tuunata tuttuja ja turvallisia reseptejä kauteen sopivaan muotoon. Niinpä Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu superleipuri Amanda Alilonttinen loihti mokkapaloistakin jouluisamman version. 

Testaa myös Amandan ohje täydelliseen glögijuustokakkuun: Paras glögijuustokakku

Piparia mokkapalojen pohjaan

Joulumokkapalojen mehevyyden salaisuus piilee pipareissa, joita murennetaan mukaan pohjataikinaan.

– Tuli tosi kiva, kun murskasi valmiita piparkakkuja joukkoon. Lopputulos on kosteampi ja mehevämpi kuin normaaleissa mokkapaloissa, Amanda kertoo.

Joulumokkapalat kruunaa tietysti kuorrute, jota pitää Amandan mukaan olla paksu kerros. 

–  En itse niin välitä perinteisistä mokkapaloista, mutta näitä jouluversioita vedin monta palaa. Oikein itsekin yllätyin, miten hyvää, Amanda nauraa. 

Kurkkaa videolta, miten joulumokkapalat valmistuvat!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!