Tämä 8-vuotias poika on oikea hyväntekijä: Tarjoaa lounaat vähävaraisille koulukavereilleen

shutterstock_213398419
Pieni poika harmistui nähdessään, ettei hänen ystävänsä saanut ostettua lämmintä ruokaa. Shutterstock

Yhdysvaltalainen 8-vuotias poika teki uskomattoman hyväntekeväisyystempauksen nähtyään koulun ruokalassa asian, joka teki hänet surulliseksi.

Neljäsluokkalainen yhdysvaltalaispoika Cayden Taipalus harmistui nähdessään koulun ruokalassa, kun hänen ystävältään otettiin lämmin ruoka pois ja se korvattiin leivällä. Tapaus johtui siitä, ettei lapsella ollut tarpeeksi rahaa kortillaan, jolla lounaat maksetaan.

Poika oli koulupäivän jälkeen kertonut tapahtumasta kotonaan ja sanonut tulleensa hyvin surulliseksi. Hän kysyi äidiltään apua, miten voisi auttaa asiassa, ettei kenenkään tarvitsisi kokea samanlaista tapausta koulussa. Poika ja hänen äitinsä ryhtyivätkin tuumasta toimeen ja perustivat hyväntekeväisyysjärjestön, jonka kautta he keräsivät lahjoituksia.

Poika teki paljon töitä kerätäkseen rahaa ystäviltä, perheeltä ja naapureilta. Lisäksi hän keräsi tavaroita, jotta voisi niitä kierrättämällä kerätä rahaa. Kerättyään tarpeeksi rahaa hän maksoi ystäviensä ruokavelat ja lahjoitti ylimääräiset rahat koululaisille, joiden perheet kärsivät rahavaikeuksista. Lahjoitusten avulla hän pystyi maksamaan jopa 295 lapsen kouluruoat.

Taipaluksen perustama hyväntekeväisyysjärjestö on toiminnassa yhä ja hyvän alun jälkeen se on kerännyt yhteensä käsittämättömät 41 000 dollaria. Nykyisin hän auttaa myös muiden lähialueella sijaitsevien koulujen oppilaita.


Lähde: faithit

***

9:19

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja