Mainos

Järkyttyi siitä, miten oppilaita käskettiin kohdella – kouluruokalan keittäjä irtisanoutui

Koulun keittäjä irtisanoutui osoittaakseen mieltä lakia vastaan, joka hänen mukaansa asettaa oppilaat eriarvoiseen asemaan. 

Pennsylvanialaisen koulun työntekijä Stacy Koltiska äänesti jaloillaan koulun uutta säädöstä vastaan.

Koulun uuden politiikan mukaan oppilaille, jotka ovat lounaistaan velkaa yli 25 dollaria, ei tarjoilla lämmintä ateriaa. Nuorimmille oppilaille tarjoillaan lämpimän ruoan sijasta voileipä, mutta vanhemmat oppilaat jäävät ilman lounasta.  

Keittäjä joutui viemään ruoan lapsen edestä

Koltiska kertoo rakastavansa työtään ja näkyä, kun oppilaat innostuvat niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin koululounaasta. Hän on kuitenkin järkyttynyt suuresti siitä, kuinka uusi lainsäädäntö käskee kohdella viattomia oppilaita. Nainen kertoo työskennelleensä koulussa kahden vuoden ajan, mutta viime viikolla hänen mittansa täyttyi, kun hän joutui viemään aterian nälkäisen lapsen edestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Perjantaina minun piti ottaa ensimmäisen luokan oppilaan edestä kana-annos ja antaa hänelle voileipä. En koskaan unohda hänen ilmettään ja sitä, kuinka hänen silmänsä täyttyivät kyynelistä.

Erityisesti naista ärsyttää se, että koulun keittäjät joutuvat heittämään päivittäin ylimääräistä ruokaa pois. 

– Sen sijaan, että tarjoilisimme lapsille juuston sijaan lämmintä ruokaa, heitämme sen menemään.

Koltiskan mukaan on olemassa parempiakin vaihtoehtoja kuin kohdistaa toimenpiteet lapsiin.  Nainen julkaisikin Facebookissa päivityksen, jossa hän kehottaa kaikkia paheksumaan tätä uutta politiikkaa. Päivitys on saanut runsaasti tukea ja huomiota samaa mieltä olevilta ihmisiltä. 

Videolla opettaja Maarit Korhonen kertoo, miten rankkaa köyhien lasten elämä on Suomessa.

16:48

Korjaus 21.9. klo 15.15: Lounasta ilman jäävät oppilaat, jotka ovat velkaa lounaistaan yli 25 dollaria. Vanhempien tuloraja ei vaikuta asiaan.

Lähde: CBSNews 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.