Tällaisiin makkaroihin Hans Välimäki luottaa juhannuksena: "Oikein mainioita!"
Makuja.fi otti selvää, millaisia makkaroita ruokakaupan hyllystä kannattaa juhannukseksi valita, mikäli makkaranautinnon haluaa maksimoida.
Huippukokki Hans Välimäki kertoi Makuja.fi:n haastattelussa, että hänen mielestään etenkin juhlissa on syytä panostaa tavallista laadukkaampiin makkaroihin. Yksi vaihtoehto tällä saralla on raakamakkara, jota on tänä päivänä tarjolla suomalaisten ruokakauppojen hyllyillä mukavasti.
– Koska juhannuksena on perinteisesti kysymys juhlasta, jolloin keskitytään ruokailuun, niin itse valitsisin nimenomaan raakamakkaroita, Välimäki kertoo.
Raakamakkarat paistuvat huippukokin mielestä erityisen maukkaiksi grillissä.
– Niistä saa mielestäni oikein mainioita, Välimäki toteaa.
Jos perinteisten makkaroiden sijaan juhannuksena grillin ääressä haluaa kokeilla jotain uutta ja käytössä on tehokas grilli, on Välimäellä antaa erityisen sopiva vinkki.
– Raakamakkarat sopivat hyvin myös pizzan täytteeksi, hän vinkkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan