Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä tee klassista makkaramokaa – muista tämä sääntö!

Makkara maistuu suomalaisille perinteisesti vappuna.
Makkara maistuu suomalaisille perinteisesti vappuna.Lehtikuva
Julkaistu 29.04.2016 13:46
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Lidlin kesäuutuuksien lanseeraustilaisuudessa kokkaillut huippukokki Henrik "Roope" Rehbinder kertoi omat vinkkinsä siihen, kuinka paistetaan täydellinen makkara.

Makkarat ovat suomalaisille tuttua herkkua, mutta aina makkaran grillaaminen ei onnistu toivotulla tavalla. Rehbinder varoittaakin klassisesta makkaramokasta ja muistuttaa, että samaan tapaan kuin muutkin lihat, makkarat on syytä ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.

– Jos haluaa grillata hyvän makkaran kaupan tavallisista makkaroista, niin ne on syytä ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Siten voi taata sen, että makkara on päältä rapea ja sisältä lämmin, Rehbinder toteaa.

Koska vakuumiin pakattu makkara säilyy hyvin, ei ole syytä pelätä sitä, että makkara pilaantuu huoneenlämmössä.

– Makkarapaketin voi ottaa ihan reilusti jo 2–3 tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön, Rehbinder kertoo.

"Jokainen paistaa makkaran tavallaan"

Roope Rehbinder
Henrik "Roope" Rehbinder kertoo, että monilla suomalaisilla on aivan oma tapansa paistaa makkara.MTV

Tilausravintolassaan Artallissa kalastukseen, veneilyyn ja kokkaukseen liittyviä tilaisuuksia järjestävä Rehbinder on oppinut työssään, että suomalaisilla on hyvin erilaisia käsityksiä siitä, millainen on täydellisesti paistettu makkara.

– Jos suomalainen saa grillata makkaransa itse, niin jollain se on ihan haalea ja vaalea – ja seuraava paistaja voi taas olla vielä puoli tuntia myöhemmin makkara tulella, Rehbinder kertoo.

– Täytyy muistaa se, että jokainen paistaa makkaran tavallaan. Joillekin nostalginen tunne syntyy hiiltyneestä makkarasta, joka on sisältä kylmä, Rehbinder hymyilee. 

Lisää aiheesta:

Lihajohtaja Mikon kolme tärkeintä grillausohjetta – älä ainakaan tee lihalle näin: "Lopputulos on taatusti kuiva"Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Lihajohtaja Mikko nimeää kolme tärkeintä sääntöä grillaukseen: "Yleisin virhe tehdään nimenomaan hiiligrillin kanssa"Älä sorru klassiseen makkaramokaan – lihakauppias: "Muuten sisus voi jäädä kylmäksi ja suu palaa kuumasta kuoresta"Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?”Pelkkä nimi pelottaa puolet ostajista” – miksi suomalaiset eivät uskalla ostaa tätä herkkua?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen12:01
    Tulipalot

    Huolimattomuus keittiössä voi johtaa todella ikäviin seurauksiin: "Yllättävän isoista rahoista on kyse"

  • Eilen09:37
    Alkoholi

    Rekkakuski huijasi kahdelta konjakkitalolta yli 12 000 pulloa Ranskassa – osan pulloista piti tulla Suomeen