Älä tee klassista makkaramokaa – muista tämä sääntö!

Makkara grilli grillaus
Makkara maistuu suomalaisille perinteisesti vappuna. Lehtikuva

Lidlin kesäuutuuksien lanseeraustilaisuudessa kokkaillut huippukokki Henrik "Roope" Rehbinder kertoi omat vinkkinsä siihen, kuinka paistetaan täydellinen makkara.

Makkarat ovat suomalaisille tuttua herkkua, mutta aina makkaran grillaaminen ei onnistu toivotulla tavalla. Rehbinder varoittaakin klassisesta makkaramokasta ja muistuttaa, että samaan tapaan kuin muutkin lihat, makkarat on syytä ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.

– Jos haluaa grillata hyvän makkaran kaupan tavallisista makkaroista, niin ne on syytä ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Siten voi taata sen, että makkara on päältä rapea ja sisältä lämmin, Rehbinder toteaa.

Koska vakuumiin pakattu makkara säilyy hyvin, ei ole syytä pelätä sitä, että makkara pilaantuu huoneenlämmössä.

– Makkarapaketin voi ottaa ihan reilusti jo 2–3 tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön, Rehbinder kertoo.

"Jokainen paistaa makkaran tavallaan"

Tilausravintolassaan Artallissa kalastukseen, veneilyyn ja kokkaukseen liittyviä tilaisuuksia järjestävä Rehbinder on oppinut työssään, että suomalaisilla on hyvin erilaisia käsityksiä siitä, millainen on täydellisesti paistettu makkara.

– Jos suomalainen saa grillata makkaransa itse, niin jollain se on ihan haalea ja vaalea – ja seuraava paistaja voi taas olla vielä puoli tuntia myöhemmin makkara tulella, Rehbinder kertoo.

– Täytyy muistaa se, että jokainen paistaa makkaran tavallaan. Joillekin nostalginen tunne syntyy hiiltyneestä makkarasta, joka on sisältä kylmä, Rehbinder hymyilee. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.