Lidlin kesäuutuuksien lanseeraustilaisuudessa kokkaillut huippukokki Henrik "Roope" Rehbinder kertoi omat vinkkinsä siihen, kuinka paistetaan täydellinen makkara.
Makkarat ovat suomalaisille tuttua herkkua, mutta aina makkaran grillaaminen ei onnistu toivotulla tavalla. Rehbinder varoittaakin klassisesta makkaramokasta ja muistuttaa, että samaan tapaan kuin muutkin lihat, makkarat on syytä ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista.
– Jos haluaa grillata hyvän makkaran kaupan tavallisista makkaroista, niin ne on syytä ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Siten voi taata sen, että makkara on päältä rapea ja sisältä lämmin, Rehbinder toteaa.
Koska vakuumiin pakattu makkara säilyy hyvin, ei ole syytä pelätä sitä, että makkara pilaantuu huoneenlämmössä.
– Makkarapaketin voi ottaa ihan reilusti jo 2–3 tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön, Rehbinder kertoo.


