8:38

Huppukokki muistuttaa: Älä sorru tähän virheeseen juhannusruokien kanssa – ”se olisi ihan kaameaa”

Huippukokin mukaan tärkeinä juhannuksen ruokia suunniteltaessa on se, että ruokaa varataan riittävästi – se ei saa loppua kesken. 

Huomenta Suomen lähetyksessä juhannusruoista keskustellut Kari Aihinen paljastaa pysyttelevänsä muutaman päivän poissa keittiöstä.

Ruokahifistelyn sijaan juhannus on miehen mukaan aikaa, jolloin tärkeintä on rauhoittuminen ja yhdessä olo. Juhannuksen ruokailut pitää tehdä mahdollisimman helpoksi kaikille; marjat ja vihannekset torilta ja sauna lämpiämään, niin hyvä tulee!

Myös juomavalintoihin kannattaa hieman panostaa

Helppouden lisäksi Aihinen peräänkuuluttaa hyvää varautumista. 

– Ostakaa sitä ruokaa riittävästi. Se olisi ihan kaamea, että ruoka loppuu kesken, Aihinen toteaa.

Juhannuspöydän peruselementeiksi Aihinen mainitsee uudet perunat, kasvikset, salaatin ja siihen kylkeen maun mukaan valitun proteiinin, kuten savukalan, broilerin, härä tai possun.

Olutmieheksi tunnistautuva Aihisella on omat vinkkinsä myös juhannusjuomien hankkimiseen. Sen lisäksi, että tulee muistaa laittaa kylmään, Aihinen on sitä mieltä, että halvimman tonkkaviinin sijaan myös viineihin kannattaa hieman panostaa. 

– Vähän lämmin tonkkaviini vanhasta vesilasista ei välttämättä ole se paras makunautinto, Aihinen toteaa.

Mitä mieltä kokki on suomalaisten kestosuosikista, makkarasta? Entä millaisia asioita Aihinen toivoo näkevänsä ihmisten juhannuspöydissä? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja