Tällaiset juomat käyvät nyt kaupaksi – myynti kasvanut Suomessa yli 40 prosenttia!

viini
Eettisemmin tuotetut viinit maistuvat suomalaisille. Shutterstock

Reilun kaupan viinien myynti on noussut Suomessa hurjaa vauhtia. 

TIESITKÖ? Vuoden 2015 lopulla Suomessa oli myynnissä 24 Reilun kaupan punaviiniä, 15 Reilun kaupan valkoviiniä, yksi Reilun kaupan roséviini ja yksi Reilun kaupan kuohuviini. 

Eettisesti tuotettujen alkoholijuomien myynti on lähtenyt jyrkkään kasvuun ja Reilun kaupan viinien myynti kasvoi Suomessa viime vuonna peräti 41,2 prosenttia.

– Suomalaiset haluavat yhä enemmän vaikuttaa sekä omilla kulutusvalinnoillaan että toisaalta hakemalla ja jakamalla tärkeäksi kokemaansa tietoa esimerkiksi sosiaalista mediaa hyödyntäen, Alkon vastuullisuuspäällikkö Laura Varpasuo toteaa.

Varpasuon mukaan kasvanut kiinnostus eettisesti tuotettuja alkoholijuomia kohtaan lienee seurausta asiakkaiden yleisestä tiedon tason noususta.

– Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia viinien alkuperästä ja tuotantoketjun eettisyydestä, Winestate Oy:n tuotepäällikkö Riitta Välitalo Ferreira kertoo.

Lähde: Reilu kauppa ry


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!