Tällä taktiikallako paino putoamaan? Kahdeksan tunnin dieetti sallii lipsahduksetkin

8 tunnin dieetti, kello, ruoka, nainen
Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan kannattaa kaikki syöminen ajoittaa kahdeksan tunnin sisään, jos mielii pudottaa painoa.

Jos rajoitat syömistäsi kahdeksan tunnin sisään, saatat kampittaa ylipainon ja vähentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen. Ruoan laadulla ei tuoreen tutkimuksen mukaan ole niinkään väliä, sillä kahdeksan tunnin sisään ajoitettu syöminen näyttäisi kumoavan epäterveellisenkin ruokavalion vaikutukset.

Kalifornian Salk-instituutin tutkijat uskovat, että tiukasti ajoitetut ruokailuajat antavat elimistölle mahdollisuuden ennakoida, milloin seuraava ruoka-aika on, jolloin se on paremmin valmistautunut kalorienpolttoon.

Hiirillä suoritetussa tutkimuksessa ne hiiret, jotka söivät kahdeksan tunnin sisällä, esimerkiksi kello 9–17, kaiken vuorokauden aikana nauttimansa ruoan, olivat terveempiä ja hoikempia kuin ne hiiret, jotka söivät yhtä suuren kilokalorimäärän, mutta jaettuna koko vuorokaudelle.

Tutkimusta johtaneen Satchin Pandan mukaan ne eläimet, joille ruokaa annettiin 8–12 tunnin aikana, saivat nauttia suojaavista terveyseduista, toisin kuin ne eläimet, jotka saivat syödä saman ruokamäärän mihin kellonaikaan hyvänsä. Suojaavat edut säilyivät myös viikonloppuina, kun hiiret saivat syödä mitä ja milloin halusivat. Tämä voisikin tarkoittaa, että satunnaiset retkahdukset eivät tässä dieetissä aiheuttaisi harmia.

LUE MYÖS:

Lähde: Daily Mail

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.