Taistelua alkuperästä käydään yhä – tiesitkö näitä faktoja majoneesista?

shutterstock_215723530
Tiesitkö, että majoneesin voi valmistaa itse vain kolmesta raaka-aineesta? Shutterstock

Huffington Post -sivusto listasi majoneesia koskevia faktoja, jotka voivat yllättää.

Tiesitkö, mistä majoneesi on alunperin peräisin? Lue mielenkiintoiset majoneesifaktat!

Valmistuu kolmesta raaka-aineesta

Moni, joka käyttää kaupan valmiita majoneeseja, ei tiedä, että majoneesin voi valmistaa kotioloissa vain kolmesta ainesosasta: öljystä, munankeltuaisista ja sitruunamehusta tai viinietikasta.

Majoneesi jakaa mielipiteitä

Vaikka majoneesi on monelle keittiön perusraaka-aine, jakaa se yllättävän paljon mielipiteitä. Moni ei voi sietää majoneesia ruoassaan missään muodossa – ja tähän porukkaan kuuluu muun muassa Barack Obama.

Pohjana suosikkikastikkeisiin

Harva tulee ajatelleeksi, että useiden ympäri maailmaa suosittujen kastikkeiden pohjana käytetään nimenomaan majoneesia. Muun muassa Ranch, Thousand Island ja tartar-kastikkeen pohjana on tavallinen majoneesi.

Taistelu alkuperästä

Yleisesti uskotaan, että majoneesin keksi vuonna 1756 ranskalainen kokki. Espanjalaiset kuitenkin väittävät, että he ovat keksineet perinteisen majoneesin, ja ranskalaiset ovat varastaneet sen heiltä.

Hellmannsin majoneesin tarina

Maailmankuulun Hellmannsin majoneesin keksi aikoinaan newyorkilainen Richard Hellmann, joka kauppasi majoneesia kahvilassaan. Jo tuolloin hänen majoneesipurkeissaan oli sininen nauha, josta sittemmin kuuluisuuteen noussut tuote tunnetaan nykyäänkin.

Majoneesia ilman kananmunia

Vegaanit eivät syö majoneesia, sillä siihen käytetään tavallisesti kananmunia. Majoneesia voi kuitenkin valmistaa myös ilman kananmunia.

Oikea kaloripommi

Majoneesi ei suinkaan ole kastikkeista terveellisin – eikä varsinkaan vähäkalorisin. Sadassa grammassa majoneesia voi olla jopa 700 kilokaloria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja