Pizza, aivan kuten moni muukin ruokalaji, muuttuu epäterveelliseksi vasta sitten, kun sitä syödään suuria määriä.
Pizzaa, pastaa, mozzarellaa, parmesaania ja gelatoa. Italia on täynnä toinen toistaan herkullisimpia ruokia, mutta joskus saattaa tuntua siltä, että jo pelkkä näiden ruokien ajatteleminenkin saa housunkauluksen kiristymään. Rakkaiden ruokien väittäminen epäterveelliseksi on kuitenkin asia, jota ei kannata italialaiskokin kuullen sanoa.
Roomalaiskokki Eleonora Galasson pyytää kaikkia italialaisia herkkuja epäterveellisiksi luulevia ihmisiä tutustumaan tarkemmin Italian historiaan.
– Pastaa on syöty antiikin ajoista lähtien, ja sen avulla italialaisista on kasvanut terveellinen kansakunta. Ilman sitä emme välttämättä olisi siellä, missä nyt olemme, Galasson toteaa.
Pastasta löytyy tuhansia erilaisia muotoja, joista voidaan valmistaa lukemattomia erilaisia ateriavaihtoehtoja myös erityisruokavaliota noudattaville. Naisen mukaan pasta onkin universaali ruokalaji, joka yhdistää ihmisiä taustasta riippumatta.


