Täällä herkkumyynti räjähtää kesäisin Suomessa: 75 metrin hampurilaispihvitorni ja 420 kilometriä metrilakua!

13246726
Lehtikuva

Suomalaiset ovat syöneet kunnioitettavaan 65 vuoden ikään yltäneen Linnanmäen huvipuiston herkkuja usean sukupolven ajan. Millaiset makeat suupalat tekevät Linnanmäellä tänä päivänä kaikkein parhaiten kauppansa?

Makuja.fi haastatteli Linnanmäen ravintolatoimen johtaja Satu Järvelää, joka kertoi, millaisia herkkuja huvipuistossa syödään nykypäivänä. Selvisi, että vaikka terveellisemmillekin ruoille on tänä päivänä kysyntää, käyvät nopeat ja helpot klassikkoherkut hyvin kaupaksi.

– Laitehurvittelijoiden on tärkeää saada jotain nopeaa syötävää, jotta he pääsevät takaisin Kingiin tai Ukkoon – tai johonkin muuhun laitteeseen. Mitään liian erikoista ei voi huvipuistoissa tarjoilla, Järvelä kertoo.

Asiantuntijan mukaan ruoalla on suomalaisille tärkeä rooli osana huvipuistossa vietettyä päivää. Tästä kertoo myös se, että päivittäin Linnanmäellä myytyihin hampurilaisiin käytetyistä pihvistä saisi koottua 75 metriä korkean tornin – joka päivä.

– Ruoka kuuluu todella tärkeänä osana huvipuistopäivään. Ruoalla on itseasiassa kaksi tarkoitusta: Ensinnäkin siitä saa energiaa, kun tarvitsee tankkausta, mutta onhan se myös nautinto ja tärkeä herkutteluhetki, Järvelä summaa.

Hattara ja metrilaku käyvät kaupaksi

Huvipuistoissa on tarjolla lukuisia makeita herkkuja, mutta mitkä makeat tuotteet Linnanmäen ravintoloista vastaava Järvelä nostaisi valikoimista ylitse muiden?

– Hattaran ja metrilakun – niitä ei saa monesta paikasta! Myös hilejuomat on sellaisia, jotka kuuluvat monelle huvipuistopäivään, Järvelä kertoo.

Suosituimpien herkkujen menekkikin on aivan omaa luokkaansa: Kaiken kaikkiaan metrilakua myydään Linnanmäellä peräti 420 kilometrin vuositahtia.

Softis ja vohvelit suuressa suosiossa

Klassisen vohvelin suosio on ollut viime vuosina vähän hiipumaan päin, mutta tänä vuonna sen suosiossa on ollut Linnanmäellä havaittavissa selvä nousu. Toinen ikisuosikki on softis, joka kuuluu kiinteästi monen suomalaisen huvipuistovisiittiin.

– Softis ja vohveli ovat oikeita ikisuosikkeja. Tänä vuonna vohveli on ihan selkeästi lähtenyt ihan uuteen nousuun, Järvelä toteaa.

Syy siihen, miksi juuri vohveleiden suosio on lähtenyt uuteen nousuun voi löytyä siitä, että vohveliraudat ovat unohtuneet kaappien perukoille.

– Olisiko sitten niin, että ihmiset eivät enää niin paljon paistele niitä kotona? Järvelä miettii.

Tervetuloa takaisin, kermatötterö!

Linnanmäellä tehtiin vuonna 2014 laaja asiakaskuuntelu, jossa huvipuistokävijät kertoivat, millaisia uudistuksia he toivoisivat. Kuuntelun kautta saaduista ideoista 88 on toteutettu kesäksi 2015. Yksi näistä on vastikään vuosien tauon jälkeen valikoimiin palautettu herkku.

– Ihmiset ovat muistelleet sitä ihanaa kermatötteröä ja nyt olemme lämmittäneet sen ajatuksen uudelleen ja tuoneet tänne tivolitötterön, Järvelä hymyilee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja