Linnanmäen kesähitiksi nousemassa ennennäkemätön pehmis: "Siitä on tullut jo ilmiö"

pehmis2
Uusi vegaaninen pehmis on kaurapohjainen. Tuote on gluteeniton, maidoton, munaton ja soijaton. MTV

Helsinkiläishuvipuisto Linnanmäki on hieman uudistanut herkkutarjontaansa kesäkaudelle 2021. Jäätelökioskista saa nyt muun muassa odotettua pehmistä, josta on muodostunut jo ilmiö.

Huvipuisto Linnanmäki on uudistanut ravintola- ja herkkutarjontaansa hupikaudelle 2021. Koronarajoitusten vuoksi huvipuiston avajaiset venyivät tänä vuonna kesäkuulle ja kävijämäärää on toistaiseksi rajoitettu neljäsosaan normaalista, mutta vilskettä riittää silti.

Uutena ravintolana Linnanmäellä aloitti Wok'n'Curry, joka on Messukeskuksesta tuttu itämaisia makuja tarjoileva ravintola. Listalta löytyy pääosin intialaisia herkkuja, kuten butter chickenia, samosas-kasvisnyyttejä sekä mangolassia. 

Lisäksi uusia ruokia uudistuneella ruokalistalla löytyy Funky Kitchen -ravintolasta ja Cafe Carccilasta.

Uusi pehmis, josta on tullut jo ilmiö

Vaikka Lintsi on ehtinyt olla tänä kesänä auki vasta hetken, on huvipuistossa muodostunut jo yksi selkeä uusi hittituote, vegaaninen pehmis. Kioski Strösselistä myytävä uutuusherkku on noussut puheenaiheeksi jo sosiaalisessa mediassa, muun muassa suosituissa Facebookin vegaaniryhmissä.

– Siitä on tullut jo ilmiö. Vegaanipehmytiä on mennyt todella hyvin kaupaksi, sanoo Linnanmäen viestintäpäällikkö Juuso Vainio.

Vegaaninen pehmis on puhuttanut muun muassa Facebookin suositussa Sipsikaljavegaanit-ryhmässä. Monet kommentoivat sosiaalisessa mediassa pehmiksen olevan odotettu uutuus. 

Pehmistä on saatavilla mansikka-vadelman, suklaan sekä sekoituksen makuisena. Pehmis on kaurapohjainen ja sitä valmistaa kuopiolaisyritys My Ice D.

Kuplateen suosio kovassa kasvussa

Muita hittituotteita Linnanmäen kesässä vegaanisen pehmiksen lisäksi ovat muun muassa bubble-teejuomat eli kuplateet. Linnanmäen viestintäpäällikkö Juuso Vainion mukaan ne ovat erityisesti nuorison suosiossa.

Kyseessä on alun perin Taiwanista lähtöisi oleva teejuoma, jonka erikoisuutena ovat juoman joukosta löytyvät pienet "kuplat" eli boba-pallerot. Perinteisesti pallerot valmistetaan tapiokatärkkelyksestä, mutta niitä voidaan valmistaa myös Linnanmäen tapaan esimerkiksi marjamehusta ja tärkkelyksestä. 

***

Videolla: Tiesitkö tätä vaniljajäätelöstä?

1:23


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja