Syötkö sinäkin? Suomalaisilla selkeä grillikasvissuosikki

Grilli grillata grilliliha grillikasvikset maissi paprika
Suomalaisille maistuvat myös erilaiset grillikasvikset. Shutterstock

Suomalaiset ovat innostuneet grillaamaan kesällä myös erilaisia kasviksia, selviää K-ryhmän kyselytutkimuksista.

Perinteisten grillimakkaroiden sekä muiden lihaisien grilliherkkujen lisäksi suomalaiset grillaavat mielellään myös kasviksia. 

Grillattu maissi on ehdoton suosikki

K-ryhmän tekemän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten grillikasvissuosikki on maissi. Maissin nimeää suosikikseen jopa 61 prosenttia vastaajista. 

Maissin grillaaminen: Grillissä maissintähkä paahdetaan miedolla lämmöllä ilman suojalehtiä sellaisenaan tai folioon kääräistynä. Grillausaika on noin 15–20 minuuttia. Maissintähkiä kannattaa käännellä usein ja pintaan sivellä öljyä tai voisulaa. Lähde: Satokausikalenteri

Maissin suosio näkyy myös selkeästi sen myynneissä. K-ryhmän data paljastaa, että maissia myytiin viime vuoden touko-elokuussa keskimäärin jopa 16-kertaa enemmän kuin syys-joulukuussa. Eniten maissia myytiin viime vuonna kesäkuussa, ja pelkästään kesäkuun myynti oli tavanomaiseen syyskuukauteen verrattuna jopa yli 30-kertainen.

Entistä monipuolisemmin kasviksia

Maissin lisäksi suomalaiset grillaavat mielellään perunoita, sieniä, paprikaa ja sipulia. 

– Perinteisten grillikasvisten kuten maissin, herkkusienten, kesäkurpitsan ja munakoison lisäksi grilleissä näkyy tänä kesänä entistä useammin myös esimerkiksi erilaisia kaaleja ja salaatteja, tomaatteja sekä paprikoita, kertoo Keskon osto- ja myyntipäällikkö Liisa Eronen.

Jotkut kasvikset jakavat selkeästi myös ikäluokkia: esimerkiksi grillattua kesäkurpitsaa arvostetaan korostuneesti yli 55-vuotiaiden joukossa, mutta ei niinkään nuorempien. Parsa ja peruna ovat sen sijaan nuorten suosikkeja. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat