Syksyn paras raaka-aine – näin kurpitsa kannattaisi hyödyntää

Koristele kurpitsakeitto paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Halloweenin tunnetuin koriste on kurpitsalyhty, mutta mitä tyhjäksi kaiverretusta hedelmästä voisi tehdä? Kokeile curry-kurpitsakeittoa, joka lämmittää mukavasti kylmänä syyspäivänä. 

Halloween-kurpitsalyhdyt ovat upea koriste, mutta mikä tehdä ylijääneestä kurpitsasta? Kokeile tätä pehmeää keittoa, joka saa ripauksen tulisuutta cayennepippurista. 

Curry-kurpitsakeitto

(4 hengelle)

1 keskikokoisen kurpitsan hedelmäliha mahdollisimman suuriksi palasiksi leikattuna – poista siemenet!
8 dl kasvis- tai kanalientä
1 sipuli, pilkottuna
1 rkl kookosöljyä tai voita
2–4 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
1 rkl tuoretta inkivääriä, pieneksi pilkottuna
1 tl curry-maustetta
3/4 tl kuivattua korianteria
1/2 tl kuminaa
1/2 tl mausteneilikkaa
1 dl kookosmaitoa
cayennepippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan

Päälle:

kreikkalaista jogurttia
paahdettuja kurpitsansiemeniä

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Hiero kurpitsanpalasiin voita tai kookosöljyä ja paahda niitä uunissa 45 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää. 

2. Leikkaa kurpitsa pienemmiksi paloiksi ja laita sivuun odottamaan. 

3. Sulata voita tai öljyä suuren kattelin pohjalle. Lisää sipuli ja anna paistua hetken aikaa, jotta ne saavat kauniisti väriä. Lisää valkosipuli ja inkivääri, sekoita ja paista 1–2 minuuttia, kunnes valkosipuli saa kauniisti väriä.

4. Lisää curry, korianteri, kumina ja mausteneilikka, ja sekoita jatkuvasti mausteita, jotta ne eivät pala, mutta syventävät hieman makuaan – noin 60 sekuntia on hyvä aika.

5. Lisää kasvis- tai kanaliemi, kookosmaito ja kurpitsapalat ja kiehauta. 

6. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita sauvasekottimen avulla keitosta tasaista ja sileää. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna hautua hetki. 

7. Tarjoile kreikkalaisen jogurtin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa. 

Kokeile myös:

Pehmeä kurpitsakeitto 5:00

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat