Halloweenin tunnetuin koriste on kurpitsalyhty, mutta mitä tyhjäksi kaiverretusta hedelmästä voisi tehdä? Kokeile curry-kurpitsakeittoa, joka lämmittää mukavasti kylmänä syyspäivänä.
Halloween-kurpitsalyhdyt ovat upea koriste, mutta mikä tehdä ylijääneestä kurpitsasta? Kokeile tätä pehmeää keittoa, joka saa ripauksen tulisuutta cayennepippurista.
Curry-kurpitsakeitto
(4 hengelle)
1 keskikokoisen kurpitsan hedelmäliha mahdollisimman suuriksi palasiksi leikattuna – poista siemenet!
8 dl kasvis- tai kanalientä
1 sipuli, pilkottuna
1 rkl kookosöljyä tai voita
2–4 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
1 rkl tuoretta inkivääriä, pieneksi pilkottuna
1 tl curry-maustetta
3/4 tl kuivattua korianteria
1/2 tl kuminaa
1/2 tl mausteneilikkaa
1 dl kookosmaitoa
cayennepippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
Päälle:
kreikkalaista jogurttia
paahdettuja kurpitsansiemeniä
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Hiero kurpitsanpalasiin voita tai kookosöljyä ja paahda niitä uunissa 45 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää.
