Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kermaisen tuhti kurpitsa-pinaattilasagne

Julkaistu 01.09.2017 17:09

Kauden tuhdin lempeä kasvislasagne syntyy kurpitsan lämpimästä sävystä ja ricotta-pohjaisesta kastikkeesta.

Kurpitsa-pinaattilasagne
2 myskikurpitsaa (butternut)
750 g ricottaa (tai muuta tuorejuustoa)
4 dl kuohukermaa
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 salottisipuli, hienonnettuna
2 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl kuivattua basilikaa
muutama salvianlehti, hienonnettuna
2 tl chilirouhetta
suolaa
mustapippuria
annos marinara-kastiketta (ohje alla)
lasagnelevyjä
250 g pinaattia (tuore parempi, mutta käy myös pakaste)
1 dl parmesaaniraastetta
1 pallo mozzarellaa

OHJE: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori ja pilko kurpitsat rouheiksi paloiksi. Laita palat uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi tai kunnes palat ovat haarukalla muusattavan pehmeitä.

Tee kurpitsan kypsyessä marinara-kastike ja ricotta-seos. Sekoita kulhossa ricotta, kerma, valkosipuli, salottisipuli ja mausteet ja yrtit. Maista ja mausta, kunnes seos maistuu hyvälle. Vispaa mahdollisimman sileäksi.

Kurpitsan tullessa uunista nosta lämpötilaa 200 asteeseen. Tilsi haarukalla kurpitsa mössöksi. Ota lasagnevuoka esiin ja lorauta pohjalle 1 dl marinara-kastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä pinnalle ricotta-seosta, kurpitsaa ja pinaattia. Tee samanlaisia kerroksia päälle, kunnes vuoka on täynnä tai ainekset loppu. Kaada loput marinara-kastikkeesta päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle. Ripottele pinnalle parmesaania ja revi mozzarellapallo soiroiksi päälle. Peittele vuoka foliolla (jos vuoka on ylös asti täynnä, kannattaa väliin laittaa leivinpaperi, ettei juusto tartu folioon). Laita uuniin 40 minuutiksi. Ota folio pois ja anna pinnan saada kaunis väri 10-15 minuutissa.

Ota uunista ja anna vetäytyä muutama minuutti. Tarjoile ja nauti.

Marinara-kastike
1 tlk mahdollisimman hyvää tomaattimurskaa
7 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
hitusen chilimurskaa
2 basilikanvartta lehtineen
1 tl suolaa

OHJE: Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä vajaa minuutti. Lisää chili- ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Lisää mukaan basilikanvarret. Sekoita muutaman minuutin päästä. Anna poreilla hissukseen 15 min. Ota basilikanvarret pois. Tarkista maku.

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenJärjettömän herkullista, mutta terveellistä! Kolme uutta tapaa korvata perinteiset tortillalätytKolmen juuston pannulasagneKana-papu -tostadas - paahdettu, rapsakka tortillaherkkuPinaattilasagneConchiglioni alle lammas & ricotta
lasagnekurpitsamyskikurpitsapinaattiricottaresepti

Tuoreimmat aiheesta

lasagne
  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä

  • 13.08.201714:42
    resepti

    Kantarellilasagne - sesongin helppo herkku

  • 26.02.201717:46
    pasta

    Kana-Alfredo -lasagnerullat - juustonrakastajan unelma

  • 02.09.201521:45
    bechamel

    Lasagne alla bolognese - paras maistamani

  • 10.05.201521:03
    herkkusieni

    Herkkusieni-pinaattilasagne