Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi maailman parhaimmista ruoista: Tätä curryherkkua jokaisen tulisi maistaa ainakin kerran elämässään

Massaman curry on thairuokien parhaimmistoa.
Massaman curry on thairuokien parhaimmistoa.MTV
Julkaistu 21.07.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Eteläthaimaalainen massaman curry ylsi CNN:n maailman parhaat ruoat -äänestyksessä sijalle kymmenen, eikä suotta. Tämä suomalaistenkin rakastama curry on erittäin aromaattinen ja sisältää runsaasti thaimaalaisesta keittiöstä tuttuja mausteita ja yrttejä.

Moni suomalainenkin on Thaimaan matkoillaan tutustunut yhteen paikallisen keittiön parhaista ruokalajeista, kermaisen mausteiseen massaman curryyn. Perinteisesti massaman valmistetaan broilerinlihaan, mutta voit korvata sen myös naudanlihalla, lampaalla tai kalkkunalla – tai tehdä kasvisversion!

Massaman curry tarjoillaan esimerkiksi riisin, naan-leivän tai rotin kanssa.

Massaman curryn maustetahnaa on saatavilla valmiina myös suomalaismarketeista, mutta tahnan valmistamista kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus myös itse. Näin lopputulos on aromikkaampi!

Massaman curryn aineksia kannattaa lähteä metsästämään etnisistä liikkeistä, vaikka suurin osa tuotteista löytyy toki myös tavallisista, hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Jos et jaksa tehdä massaman currya kotona, kannattaa sitä käydä maistamassa thaimaalaisessa ravintolassa!

Massaman curry

massaman curry 2
MTV

Itse tehty currytahna:

(Tästä tahnasta riittää kahteen curryyn. Tahna säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa tai pakastimessa kuukauden verran)

6 kokonaisen kardemumman siemenet
1 tl juustokuminan siemeniä
5 mausteneilikkaa
1,5 tähtianista
1 tl kokonaisia valkopippureita
0,5 tl jauhettua kanelia
2 tl chilihiutaleita
2 rkl maapähkinäöljyä
25 g maapähkinöitä
5 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja karkeasti pilkottuna
5 kaffirlimetin lehteä, hienoksi pilkottuna
3,5 cm pala tuoretta galangalia, kuorittuna ja karkeasti pilkottuna
2 vartta sitruunaruohoa, ulommainen kerros poistettuna ja sisäosa hienoksi pilkottuna
1 tl katkaraputahnaa (shrimp paste)
2 rkl kalakastiketta
0,5 tl raastettua tai jauhettua muskottia
2 rkl palmusokeria
2 rkl kylmää vettä

Curry:

2 rkl öljyä
2 punasipulia, pilkottuna suikaleiksi
500 g broileria (rintafileitä, paistileikettä tai koipireisiä), 1,5 cm paloiksi pilkottuna
3 perunaa, kuorittuna ja 1,5 cm paloiksi pilkottuna
2 tulista, pientä linnunsilmächiliä
250 g kanalientä
200 g kookosmaitoa
2 tomaattia (mieluiten kaltattuna eli kuoret poistettuna), hienoksi pilkottuna
6 kaffirlimetin lehteä
2 rkl kalakastiketta
1,5 rkl palmusokeria
2 rkl soijakastiketta
1 limen mehu
Kourallinen thaibasilikaa
25 g paahdettuja maapähkinöitä, karkeasti pilkottuna

1. Tee massaman curry: Laita pieni paistinpannu liedelle ja kuumenna keskilämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää pannulle kardemumman siemenet, juustokuminan siemenet ja neilikat ja paahda pannulla 1-2 minuuttia.

2. Laita paahtuneet mausteet pannulta mortteliin ja jauha mahdollisimman hienoksi.

3. Kaada maustejauhe morttelista tehosekoittimeen ja lisää loput currytahnan ainekset. Sekoita tahnaksi.

4. Tee seuraavaksi curry: Kuumenna öljyä keskilämmöllä pannulla, lisää sipulit ja paista, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kullanruskeita.

5. Nosta lieden lämpötilaa, siirrä sipulit pannun toiseen reunaan ja lisää pannulle broileripalat. Paista 2-3 minuuttia.

6. Lisää puolet valmistamastasi currytahnasta pannulle. Sekoita hyvin broilerin ja sipulien kanssa. Anna paistua 1-2 minuuttia.

7. Lisää pannulle perunat, chilit, kanaliemi, kookosmaito, tomaatit, kaffirlimetin lehdet, kalakastike, palmusokeri ja soijakastike. Sekoita hyvin ja anna seoksen kiehahtaa. Peitä sitten pannu kannella ja pienennä levyn lämpötilaa. Anna porista hiljalleen 12-15 minuuttia, kunnes kana on täysin kypsää. Lisää tarvittaessa kalakastiketta ja limeä, oman maun mukaan.

7. Lisää lopuksi joukkoon basilikanlehdet ja puolet maapähkinöistä. Laita massaman curry tarjolle pieniin annoskulhoihin ja koristele basilikalla, pilkotulla chilillä ja pähkinöillä. Tarjoile riisin kera!

Resepti: BBC 

Lisää aiheesta:

Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla "Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheellePav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaKorealainen kanaburgeri - superhyvä!Chili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäIntialainen voikana - syntisen hyvää
Aasialainen ruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Aasialainen ruoka
  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 20.4.09:44
    Ruoka

    Älä sorru yleiseen thairuokavirheeseen: "Ei kannata lisätä ollenkaan"

  • 19.2.08:27
    Kalle Rovanperä

    Kalle Rovanperä paljastui kulinaristiksi – ruokapuolella ehdoton suosikkimaa

  • 18.02.202417:33
    Ruoka

    Tunnetko erilaiset nuudelit? Ramen, udon, soba ja muut – hittituotteiden erot