Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen grillipihvi lisukkeineen

Julkaistu 07.08.2015 13:38

Pihvien kera maistuvat paahdetut fenkolit, uunissa paahdettu maissi ja kurpitsa sekä piparjuurella maustettu parsakaali-kukkakaali-salaatti.

Grillattu Black Angus -härän entrecôte

  • 150–200 g Black Angus -härän entrecôtea syöjää kohden
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä

Paahdetut fenkolit

  • 4–6 hengelle
  • Hieman anikselta vivahtava fenkoli on herkullinen vihannes, josta voi valmistaa monenlaisia ruokia. Fenkoleita paahdettaessa on tärkeää, ettet liikuttele niitä kesken kaiken, vaan annat niiden olla paikallaan pannussa, kunnes ne ovat jäähtyneet.
  • 2 fenkolia
  • 150 g voita
  • timjami
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3–4 dl vettä
  • Huuhtele fenkolit, leikkaa ne neljään osaan ja laita paistinpannulle leikkuupinta alaspäin.
  • Lisää pannulle voi, timjami ja valkosipulinkynnet. Lisää vettä sen verran, että fenkolit peittyvät. Laita päälle leivinpaperi ja hauduta fenkolit kypsiksi miedolla lämmöllä (noin 15 minuuttia).
  • Kun fenkolit ovat kypsiä, poista leivinpaperi ja lisää lämpöä. Anna kaiken nesteen haihtua, kunnes fenkolit ovat saaneet kauniin karamellisoituneen pinnan. Anna fenkoleiden jäähtyä pannulla 10 –15 minuuttia, niin ne irtoavat paremmin.

Uunissa paahdettua maissia ja kurpitsaa

  • 4–6 hengelle
  • Jo luonnostaan makeahkon maissin ja kurpitsan maut pyöristyvät uunissa kypsyessään suloisen makeiksi. Lisuke sopiikin mainiosti vaikkapa suolaisten liharuokien kyytipojaksi.
  • 1 pieni kurpitsa
  • 2 tuoretta maissintähkää
  • hienoa merisuolaa
  • tuoretta timjamia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • noin 0,5 dl oliiviöljyä
  • Lämmitä uuni 220 asteeseen. Halkaise kurpitsa, koverra pois siemenet ja lohko se reiluiksi paloiksi. Kuori ja pese maissintähkä ja pilko se noin 5 cm:n paloiksi.

Piparjuurella maustettu parsakaali-kukkakaali-salaatti

  • 4 hengelle
  • Erittäin vitamiinipitoinen piparjuuri tuo pikantin makulisän tähän helppotekoiseen salaattiin, joka kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Piparjuuren aromi on hyvin voimakas, joten pienikin määrä voi riittää elävöittämään salaatin makupalettia.
  • 1/2 parsakaali
  • 1/2 kukkakaali
  • 1–2 tl piparjuurta
  • 1–1 1/2 dl majoneesia
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • Leikkaa parsa- ja kukkakaali ohuiksi lastuiksi. Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita majoneesi, piparjuuri, sitruunamehu ja suola keskenään. Tarkista maku. Sekoita joukkoon kasvikset ja anna maustua ainakin tunnin ajan, tai mielellään yön yli.

Neljälle

  • 8 pientä lehtipihviä
  • paprikajauhetta
  • 140 g sinihomejuustoa
  • halutessasi, 1 rkl konjakkia
  • suolaa ja pippuria
  • grilliöljyä penslaukseen

Neljälle

  • 4 viipaletta naudan fileeselkää, kauniisti rasvaraitojen marmoroimaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä penslaukseen

BBQ-kastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 20-30 g tummaa suklaata (60 %)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl kivettömiä kuivattuja luumuja
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 3 dl kanalientä
  • 1 rkl chipotle-tahnaa
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • suolaa

Neljälle

  • 4 ulkofileepihviä á 120 g
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hieman öljyä

Voissapaistetut vihreät pavut

  • 250 g vihreitä pitkiä papuja
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

4 hengelle

  • 4 pihviä
  • 1 dl marinadia
  • 2 endiiviä (salaattisikuria)
  • 100 g roquefortia (sinihomejuustoa)
  • 10 pehmeää, kuivattua aprikoosia
  • kourallinen hasselpähkinöitä
  • öljyä
  • viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ota liha ajoissa jääkaapista ja temperoi se huoneenlämpöiseksi. Poista lihasta kalvot veitsellä ja leikkaa liha noin 1 ½ cm:n paksuisiksi pihveiksi.

Kuumenna grilli. Ripottele suolaa, pippuria ja rypsiöljyä pihvin molemmille puolille ja hiero mausteet lihaan. Grillin pitää olla todella kuuma siinä vaiheessa, kun laitat pihvit paistumaan!

Kun lihanesteet nousevat pihvin pintaan noin 1 ½ minuutin grillauksen jälkeen, käännä pihvi.

Kun nesteet pisaroivat toiseltakin puolelta pintaa, siirrä pihvit vuokaan leivinpaperin päälle ja llaita folio päälle. Anna pihvien vetäytyä 5–6 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Grillattuja herkkuja – nappaa talteen Olet mitä syöt -jakson reseptitKatso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKasviswokki, lihaburger ja Coleslaw – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen!Näin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaNäin valmistuu helppo ja herkullinen paella – poimi talteen maistuva resepti!Gordonin italialaiset lihapullat
GrillipihviMakuja ja ElämääPäivän reseptiKari AihinenHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillinyytit sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillimestarin maustepihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Timjamimarinoitua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Konjakissa marinoidut grillipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillipihvi ja vihreät pavut