Moni sienestäjä on onnistunut keräämään kaapit täyteen kantarelleja. Hyödynnä sienet vaikkapa maukkaassa kantarellipastassa tai -risotossa.
Kantarellien osalta syksyn 2024 sienikausi on ollut hyvinkin runsassatoinen.
– Tämä vuosi poikkeaa normaalista sienivuodesta siinä, että kantarelleja on ollut ihan valtavasti semmoisissa paikoissa, joissa niitä normaalisti ei välttämättä ole, totesi STT:lle elokuussa Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja ja kauppasienineuvoja Tuija Biskop.
Kantarelleja voi hyödyntää monissa eri ruoissa. Nappaa alta maistuvat vinkit!
Kantarelli-pekonipasta valmistuu helposti
Muun muassa MTV3-kanavan Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmastakin tuttu kokki Harri Syrjänen on jakanut viime vuosina sometilillään maistuvia reseptejä, muun muassa kantarellipastaan. Makuparina kantarellin kanssa pastassa toimii pekoni.
– Syksy on haikeeta aikaa, ei millään haluaisi luopua kesän lämmöstä. Mutta onneksi syksyn myötä tulee uusi satokausi ja sienet. Mun yksi suosikeista on kantarelli, Syrjänen sanaili esitellessään sienipastansa ohjeen.
