Ruokatoimittaja Kati Pohja vinkkaa helpon tavan kantarellien putsaukseen.
Suomesta löytyy noin 2000 eri sienilajia, joista syötäväksi kelpaa noin 200.
Yksi suomalaisten ehdottomista sienisuosikeista on iki-ihana keltavahvero eli kantarelli. Tämä kolmen tähden erinomainen ruokasieni maistuu muun muassa keitoissa, kastikkeissa ja piirakoissa.
Kantarelleja ja muita ruokasieniä kerätessä puuduttavin osuus on usein raaka-aineen putsaus. Kantarellit puhdistetaan usein sutimalla ja menetelmä vie helposti aikaa varsinkin sienisaaliin ollessa suuri.
Lue myös: Monet tekevät yhden virheen valmistaessaan sienirisottoa: "Ei todellakaan kannattaisi"
Kantarellien puhdistus onnistuu myös pesemällä!
Nyt ruokatoimittaja Kati Pohja kuitenkin vinkkaa astetta helpomman menetelmän kantarellien putsaukseen: sienet voi nimittäin myös pestä. Pohja vinkkaa asiasta somevideollaan:
Jos video ei näy, katso se täältä.
