Näin syksyinen elokuu näkyi suomalaisten viinivalinnoissa – kaksi trendiä edelleen kasvussa

1:16 Näin avaat viinitonkan oikeaoppisesti
Katso videolta, miten viinitonkka kuuluisi oikeasti avata.

Syksyinen elokuu vaikutti suomalaisten viinivalintoihin, Alkon myyntitilastot paljastavat. Myös koronarajoitusten purku näkyy juomakaupoilla.

Viileä ja epävakainen elokuu näkyi suomalaisten juomavalinnoissa. Kevyistä ja raikkaista vaihtoehdoista siirryttiin syksyisempiin, täyteläisempiin juomiin. Erityisesti makutyypiltään rotevat ja voimakkaat punaviinit kiinnostivat kuluttajia elokuussa, Alko kertoo tiedotteessaan.

Kuohuviinien myynnissä laskua oli 13,7 prosenttia, valkoviinien myynnissä 9,3 prosenttia ja roseeviinien myynnissä 8,6 prosenttia. Punaviineissäkin myynti laski 3,0 prosenttia. Myös väkevien alkoholijuomien kysyntä väheni yleisesti, mutta tietyissä viskeissä ja likööreissä myynti kasvoi.

Elokuussa Alkon litramyynti laski noin kuudella prosentilla verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Alkoholittomat juomat ja verkkokauppa kiinnostavat

Alkoholittomien juomien myynti on ollut jatkuvassa kasvussa, eikä tuoreissa myyntitilastoissa näy trendin taittumista. Alkoholittomia juomia myytiin Alkossa hieman viime elokuuta enemmän.

Myös toinen suuri kehityssuunta, verkkokauppa, jatkoi kasvuaan elokuussa. Verkkokauppaan kuluttajia ajavat joustavuus sekä laaja tuotevalikoima.

– Tilauksia oli 24 prosenttia enemmän verrattuna vuoteen 2020 ja verkkokaupan liikevaihto nousi 21 prosenttia, liiketoimintajohtaja Kari Pennanen sanoo tiedotteessa.

Koronarajoitusten purku näkyy Alkossa

Koronarajoitukset heijastuvat suomalaisten ostoskoreihin. Vuonna 2020 alkoholin matkustajatuonti ja anniskelumyynti ravintoloissa vähenivät selkeästi, ja samalla Alkon sekä päivittäistavarakauppojen alkoholin myynti kasvoi.

Nyt koronarajoituksia puretaan, mikä näkyy odotetusti Alkossa myynnin laskuna. Tammi-elokuussa Alkon myynti oli 58,7 miljoonaa litraa eli vajaat kaksi prosenttia vähemmän verrattuna viime vuoteen.

– Koronarajoituksien vaiheittainen purkaminen näkyy myynnin laskuna viime vuoden vastaavaan aikaan verrattaessa. Ravintoloiden avautuminen ja muiden poikkeustoimien purkaminen vaikuttavat luonnollisesti myyntiimme, Pennanen sanoo tiedotteessa.

Lähde: Alko

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja