Helsinkiläinen Finnjävel Salonki -ravintola sai Michelin-tähden

lehtikuva finnjavel
Finnjävel syntyi, kun kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen alkoivat tutkia omia juuriaan ja suomalaista ruokakulttuuria. Lehtikuva. Handout

Ravintola Finnjävel Salonki on saanut uutena ravintolana Suomessa yhden Michelin-tähden.

Suomalaisia perinneruokia tarjoava Finnjävel Salonki sijaitsee Helsingissä, ja se sai Micheliniltä myös Pohjoismaiden parhaan palvelun palkinnon.

Ravintolan sivuIlla kerrotaan, että Finnjävel syntyi, kun kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen alkoivat tutkia omia juuriaan ja suomalaista ruokakulttuuria.

Yhden Michelin-tähden sai myös kolme ruotsalaista ja neljä tanskalaista ravintolaa.

Toisen tähtensä sai tanskalainen Kong Hans Kälder -ravintola, joka toimii Kööpenhaminassa. Kolmen tähden Michelin -tähden ravintola on puolestaan norjalainen Maaemo, jonka kotipaikka on Oslo.

Poikkeuksellisen laadukkaasta ruoasta myönnettävät Michelin-tähdet jaettiin Pohjoismaiden ravintoloille vuodelle 2021 Norjan Stavangerissa maanantaina.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.