Superhelppo jälkkäri joulupöytään: "Voi tehdä vaikka jo tänään pakastimeen"
Mitä jälkiruokaa joulupöytään? Kotitalousasiantuntija vinkkaa kaksi helppoa joulujälkkäriä.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkinsä joulupöydän helppoihin jälkiruokiin.
Todella helpolla pääsee, jos tekee joulupöytään esimerkiksi klassisen jäädykkeen.
– Tämä on hirveän helppoa: tulee yhdessä vatkauskulhossa ja sen voi tehdä vaikka jo tänään pakastimeen. Jouluaattona sitten noin puolisen tuntia ennen tarjoilua kumoaa tarjolle.
Heinaron mukaan jäädykkeen voi koristella esimerkiksi pipareilla, vispikermalla ja kuivatuilla luumuilla.
Toinen näyttävä vaihtoehto joulupöydän jälkiruoaksi on jouluhalko. Heinaron versiossa klassinen ranskalainen jouluhalko muuntuu suomalaiseksi versioksi puolukkaisella ja kinuskisella täytteellä. Jouluhalon koristelu hoituu simppelillä tavalla haarukan avulla.
Katso videolta, miten joulun helpoimmat jälkkärit valmistuvat ja nappaa reseptit:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät