Superhelppo jälkkäri joulupöytään: "Voi tehdä vaikka jo tänään pakastimeen"
Mitä jälkiruokaa joulupöytään? Kotitalousasiantuntija vinkkaa kaksi helppoa joulujälkkäriä.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkinsä joulupöydän helppoihin jälkiruokiin.
Todella helpolla pääsee, jos tekee joulupöytään esimerkiksi klassisen jäädykkeen.
– Tämä on hirveän helppoa: tulee yhdessä vatkauskulhossa ja sen voi tehdä vaikka jo tänään pakastimeen. Jouluaattona sitten noin puolisen tuntia ennen tarjoilua kumoaa tarjolle.
Heinaron mukaan jäädykkeen voi koristella esimerkiksi pipareilla, vispikermalla ja kuivatuilla luumuilla.
Toinen näyttävä vaihtoehto joulupöydän jälkiruoaksi on jouluhalko. Heinaron versiossa klassinen ranskalainen jouluhalko muuntuu suomalaiseksi versioksi puolukkaisella ja kinuskisella täytteellä. Jouluhalon koristelu hoituu simppelillä tavalla haarukan avulla.
Katso videolta, miten joulun helpoimmat jälkkärit valmistuvat ja nappaa reseptit:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka