1 ½ dl kinuskikastiketta (valmista tai itse tehtyä)
300g puolukkaa jäisenä
Rahka-kermavaahtoa
Rahka-kermavaahto (tästä riittää väliin ja päälle)
4 dl vispikermaa vaahdotettuna
1 prk rahkaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Koristeluun
Rahka-kermavaahtoa, voit myös ripotella päälle puolukoita tai halutessasi esim. suklaarouhetta
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon varovasti haarukkavatkaimella sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos pohjalle.
Ripottele jäisiä puolukoita päälle ja ohuena nauhana kinuskikastiketta. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä pienet palat pois rullan siistimiseksi, lisäksi toisesta päästä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksia" ja asettele ne rullan sivulle.
Päällystä rahka-kermavaahdolla ja tee koristeraapalla tai haarukalla päälle ”raitoja” puun rungon elävöittämiseksi.
Jouluhalko on ranskalainen leivonnaisklassikko. Tässä kotitalouden lehtori Anu Heinaron versiossa jouluhalosta on tehty suomalainen versio. Puolukan ja kinuskin liittoa ei voi vastustaa!
Koristele jouluhalko halutessasi kinuskilla ja puolukoilla.MTV