Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

jouluhalko husu
Testaa suomalainen versio klassisesta jouluhalosta. Helppoa, herkullista ja näyttävää! MTV

Jouluhalko on ranskalainen leivonnaisklassikko. Tässä kotitalouden lehtori Anu Heinaron versiossa jouluhalosta on tehty suomalainen versio. Puolukan ja kinuskin liittoa ei voi vastustaa!

  • Aktiivinen valmistusaika: 45min
  • Kokonaisvalmistusaika: 55min

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin

  • 1 prk (125g) puolukkaa sisältävää marjasosetta (lastenruokapurkki)
  • 1 ½ dl kinuskikastiketta (valmista tai itse tehtyä)
  • 300g puolukkaa jäisenä
  • Rahka-kermavaahtoa

Rahka-kermavaahto (tästä riittää väliin ja päälle)

  • 4 dl vispikermaa vaahdotettuna
  • 1 prk rahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria

Koristeluun

  • Rahka-kermavaahtoa, voit myös ripotella päälle puolukoita tai halutessasi esim. suklaarouhetta

Valmistusohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon varovasti haarukkavatkaimella sekoittaen.
  2. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.

  3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle marjasose.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos pohjalle.

  5. Ripottele jäisiä puolukoita päälle ja ohuena nauhana kinuskikastiketta. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä pienet palat pois rullan siistimiseksi, lisäksi toisesta päästä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksia" ja asettele ne rullan sivulle.

  6. Päällystä rahka-kermavaahdolla ja tee koristeraapalla tai haarukalla päälle ”raitoja” puun rungon elävöittämiseksi.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!