Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Eija-Sinikka lähetti "jouluherkun" Huomenta Suomen juontajille – aiheutti pahoinvointia: "En voi ymmärtää"

6:05Kuinka ruotsalainen juhlaherkku hapansilakka maistui Huomenta Suomen juontajille?KATSO VIDEO: Näin ruotsalainen juhlaherkku hapansilakka maistui Niina ja Lore Backmanille.
Julkaistu 18.12.2023 12:38

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruotsalainen "jouluherkku" hapansilakka aiheutti melkoisen tunteiden kirjon Huomenta Suomen viikonloppulähetyksessä. 

Eija-Sinikka lähetti Torniosta asti Huomenta Suomen lähetykseen Niina ja Lore Backmanille ruotsalaista "jouluherkkua", hapansilakkaa, maistettavaksi. Juontajat ottivat haasteen vastaan ja testasivat pahanhajuisen perinneruoan. 

Surströmming eli hapansilakka on Ruotsin Pohjanlahden rannikolta kotoisin oleva perinneruoka, joka ei ihan kaikkien makuhermoja kutkuttele. Hapansilakkapurkin avaaminen nimittäin aiheuttaa suurimmalle osalle ihmisistä välittömän yökkäysrefleksin. Haju on niin karmea, että monet ruotsalaisetkaan eivät sitä kestä.

– Olen ymmärtänyt, että se haisee niin järkyttävälle, että jos se haju tarttuu vaatteisiin, niin siihen se jää. En tiedä, miltä hapansilakka maistuu, mutta Ruotsissa tämä on tosi iso juttu, Niina kommentoi vaatteita suojaavaan jätesäkkiin pukeutuneena Pöllölaakson pihalta.

Lue myös: Ruotsalaisruoka todella pilasi tämän perheen grillijuhlat – karmea totuus valkeni vasta, kun oli liian myöhäistä

"En voi ymmärtää"

Koska hapansilakkapurkissa voi olla runsaasti painetta, purkki kannattaa aina avata ulkona ja mielellään myös veden alla. Huomenta Suomen juontajakaksikolle testiä varten hankittu vesikannu oli kuitenkin liian pieni tarkoitusta varten. 

– Saattaa tulla parimetrinen suihku, Lore totesi ennen purkin avaamista. 

Sekä purkista leijaileva tuoksu että sisällä olevien silakoiden maku jakoi juontajaparin mielipiteet. Yökkäyksiltäkään ei vältytty. 

– En voi ymmärtää, Lore muun muassa totesi maistettuaan hapansilakkaa.

Miten Niinalta ja Lorelta sujui hapansilakkapurkin avaaminen? Entä millaisia reaktoita "herkun" tuoksu ja maku aiheuttivat? Katso jutun yllä olevalta videolta.

Lue myös: 25 vuotta vanhasta hapansilakkapurkista mediasensaatio – löytäjä soitti armeijan räjähde-eksperteille

Lisää aiheesta:

Norjan lohen himolla karut seuraukset: Perinneherkku vaarassaTommola haastaa ehdokkaat, Mikko jätti shampoon, tragedia jääkiekkokaukalossa – luitko jo nämä jutut?Luukku 10: Lauri Haav ei ole koskaan tehnyt vastaavaa – tästä ei moni selviä ilman yökkäysrefleksiäKaustisella alkoi kuohua Pekka Poudan haukuttua 30 vuotta sitten juomansa kahvin – kunnalta yllättävä vastausAmerikkalaistähti vieraili Helsingissä – erityisesti saunamakkara kirvoitti hersyvät naurut: "Onneksi se ei ollut mitään muuta"Ruotsalaisruoka todella pilasi tämän perheen grillijuhlat – karmea totuus valkeni vasta, kun oli liian myöhäistä
RuokaKalaHuomenta SuomiNiina BackmanLorenz BackmanMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • Eilen17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • Eilen08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • pe16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!