Eija-Sinikka lähetti "jouluherkun" Huomenta Suomen juontajille – aiheutti pahoinvointia: "En voi ymmärtää"
Ruotsalainen "jouluherkku" hapansilakka aiheutti melkoisen tunteiden kirjon Huomenta Suomen viikonloppulähetyksessä.
Eija-Sinikka lähetti Torniosta asti Huomenta Suomen lähetykseen Niina ja Lore Backmanille ruotsalaista "jouluherkkua", hapansilakkaa, maistettavaksi. Juontajat ottivat haasteen vastaan ja testasivat pahanhajuisen perinneruoan.
Surströmming eli hapansilakka on Ruotsin Pohjanlahden rannikolta kotoisin oleva perinneruoka, joka ei ihan kaikkien makuhermoja kutkuttele. Hapansilakkapurkin avaaminen nimittäin aiheuttaa suurimmalle osalle ihmisistä välittömän yökkäysrefleksin. Haju on niin karmea, että monet ruotsalaisetkaan eivät sitä kestä.
– Olen ymmärtänyt, että se haisee niin järkyttävälle, että jos se haju tarttuu vaatteisiin, niin siihen se jää. En tiedä, miltä hapansilakka maistuu, mutta Ruotsissa tämä on tosi iso juttu, Niina kommentoi vaatteita suojaavaan jätesäkkiin pukeutuneena Pöllölaakson pihalta.
"En voi ymmärtää"
Koska hapansilakkapurkissa voi olla runsaasti painetta, purkki kannattaa aina avata ulkona ja mielellään myös veden alla. Huomenta Suomen juontajakaksikolle testiä varten hankittu vesikannu oli kuitenkin liian pieni tarkoitusta varten.
– Saattaa tulla parimetrinen suihku, Lore totesi ennen purkin avaamista.
Sekä purkista leijaileva tuoksu että sisällä olevien silakoiden maku jakoi juontajaparin mielipiteet. Yökkäyksiltäkään ei vältytty.
– En voi ymmärtää, Lore muun muassa totesi maistettuaan hapansilakkaa.
Miten Niinalta ja Lorelta sujui hapansilakkapurkin avaaminen? Entä millaisia reaktoita "herkun" tuoksu ja maku aiheuttivat? Katso jutun yllä olevalta videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen