Eija-Sinikka lähetti "jouluherkun" Huomenta Suomen juontajille – aiheutti pahoinvointia: "En voi ymmärtää"

Kuinka ruotsalainen juhlaherkku hapansilakka maistui Huomenta Suomen juontajille? 6:05 Kuinka ruotsalainen juhlaherkku hapansilakka maistui Huomenta Suomen juontajille?
KATSO VIDEO: Näin ruotsalainen juhlaherkku hapansilakka maistui Niina ja Lore Backmanille.

Ruotsalainen "jouluherkku" hapansilakka aiheutti melkoisen tunteiden kirjon Huomenta Suomen viikonloppulähetyksessä. 

Eija-Sinikka lähetti Torniosta asti Huomenta Suomen lähetykseen Niina ja Lore Backmanille ruotsalaista "jouluherkkua", hapansilakkaa, maistettavaksi. Juontajat ottivat haasteen vastaan ja testasivat pahanhajuisen perinneruoan. 

Surströmming eli hapansilakka on Ruotsin Pohjanlahden rannikolta kotoisin oleva perinneruoka, joka ei ihan kaikkien makuhermoja kutkuttele. Hapansilakkapurkin avaaminen nimittäin aiheuttaa suurimmalle osalle ihmisistä välittömän yökkäysrefleksin. Haju on niin karmea, että monet ruotsalaisetkaan eivät sitä kestä.

– Olen ymmärtänyt, että se haisee niin järkyttävälle, että jos se haju tarttuu vaatteisiin, niin siihen se jää. En tiedä, miltä hapansilakka maistuu, mutta Ruotsissa tämä on tosi iso juttu, Niina kommentoi vaatteita suojaavaan jätesäkkiin pukeutuneena Pöllölaakson pihalta.

"En voi ymmärtää"

Koska hapansilakkapurkissa voi olla runsaasti painetta, purkki kannattaa aina avata ulkona ja mielellään myös veden alla. Huomenta Suomen juontajakaksikolle testiä varten hankittu vesikannu oli kuitenkin liian pieni tarkoitusta varten. 

– Saattaa tulla parimetrinen suihku, Lore totesi ennen purkin avaamista. 

Sekä purkista leijaileva tuoksu että sisällä olevien silakoiden maku jakoi juontajaparin mielipiteet. Yökkäyksiltäkään ei vältytty. 

– En voi ymmärtää, Lore muun muassa totesi maistettuaan hapansilakkaa.

Miten Niinalta ja Lorelta sujui hapansilakkapurkin avaaminen? Entä millaisia reaktoita "herkun" tuoksu ja maku aiheuttivat? Katso jutun yllä olevalta videolta.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!