Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotimainen lihankorvike iski suomalaisten makuhermoihin – vuodessa myyty jo kaksi miljoonaa pakkausta

Härkis sopii vaikkapa tortillakakkuun.
Härkis sopii vaikkapa tortillakakkuun.
Julkaistu 14.09.2017 13:55

MTV LIFESTYLE

Härkis on käynyt kaupaksi ja napannut oman pienen siivunsa jauhelihamarkkinoista.

Kotimainen härkäpapuvalmiste Härkis täyttää nyt syyskuussa vuoden. Valmistetta syödään joka päivä yli 5500 perheessä, yrityksestä kerrotaan. Kaikkiaan sitä on myyty vuodessa huimat kaksi miljoonaa pakkausta.

– Voimme ylpeinä sanoa, että olemme päässeet osaksi tavallisten suomalaisten perheiden arkiruokaa. Jos myyntimäärää verrataan vaikkapa jauhelihamarkkinaan, niin Härkiksen osuus siitä olisi jo 2,5 prosenttia, Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää sanoo.

Vuonna 2015 Verso Foodin liikevaihto oli 200 000 euroa, 2016 jo kaksi miljoonaa euroa. Seuraavaksi tavoitteena on saavuttaa 10 miljoonan euron liikevaihto. Kasvua odotetaan etenkin kansainvälisiltä markkinoilta. Tänä syksynä Verso Food aloitti tuotteidensa myynnin Ruotsiin.

Yrityksen mukaan Härkiksen menestyksen syy lienee sen helppoudessa.

– Härkis sopii erinomaisesti arkiseen ruoanlaittoon, ihan tavallisiin kotiruokiin. Sillä voi korvata lihan esimerkiksi makaronilaatikossa, pastakastikkeessa tai tortilloissa, markkinointijohtaja Tarja Ollila sanoo.

Kasvisruokabuumi villitsee

Härkis 38217814
Lehtikuva

Aiemmin tänä vuonna uutisoitiin, että esimerkiksi kasviproteiinipohjaisten tuotteiden, joihin esimerkiksi Härkis ja Nyhtökaura kuuluvat, myynnin arvioidaan kasvaneen volyymissa mitattuna 20 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna K-ruokakaupan tilastojen mukaan. Kahden vuoden takaiseen verrattuna kasviproteiinipohjaisten tuotteiden myynnin arvioidaan nousseen 50 prosenttia.

Nyhtökauran lisäksi Härkiksen haastajiin kuuluuvat esimerkiksi keväällä lanseerattu nyhtöherne, sekä viime vuonna lanseerattu Mifu.

Kasvisruokabuumista kertoo myös se, että nyhtökaura oli vuoden 2016 googlatuin ruokasana. Myös muut kasvisruokiin liittyvät haut olivat erityisen suosittuja Googlen tilastojen mukaan.

– Kasvisruokaan liittyvät haut ovat kaksinkertaistuneet vuoden aikana Suomessa, Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja totesi alkuvuodesta.

Lähteet: Verso Food, K-ruokakauppa, Google

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

"Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöSuomen suosituimman kotiruoan taustalla iso ilmiö: "Noussut tyhjästä"Valmisruoka, jota suomalaiset nyt himoitsevat – kauppoihin pukkaa uutuuksia: "Odotamme siitä kovaa hittiä"Marjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"Ruokabuumi, joka sekoitti Suomen: Hittituote kymmenkertaisti suomalaisyrityksen liikevaihdonVillitys haastaa proteiinimarkkinat: Kotimainen keksintö korvaa lihan kauralla
KasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruokavalio
  • to08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • ke08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 13.10.14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 20.9.17:34
    Ruoka

    Helsingissä eletään "vegekuplassa" – suomalaisista vegaanilapsista selvisi uutta tietoa