Valion uudesta lihankorvikkeesta puhkesi somekohu: “Mistä kasviksesta se on valmistettu?”

Mifua
Paistettua Mifua kasviksilla. MTV

Valion uusi paistettava ruokarae Mifu on saanut osakseen paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Keskusteluun on liittynyt myös Valion edustaja, jonka twiitit ovat jakaneet mielipiteitä.

Kasvisruoan ja uudenlaisten proteiininlähteiden suosio kasvaa Valion mukaan, kun kuluttajat Suomessa ja maailmalla etsivät vaihtoehtoja lihalle. Valio onkin sanojensa mukaan vastannut kasvavaan tarpeeseen tuomalla markkinoille paistettavan maidosta valmistetun ruokarakeen.

Tuote on saanut osakseen myös kritisointia. Twitterissä on käyty kiivasta keskustelua Mifun soveltuvuudesta kasvisravinnoksi. Valion edustaja on vastannut moniin twiitteihin.

Mifu soveltuu kasvissyöjille

Valion viestintäjohtaja Pia Kontusen mukaan Mifun kohdalla kyseessä ei ole kasvisruoka, mutta monen ruokavalioon se kuitenkin soveltuu.

– Kasvissyöjille tuote on aivan soveltuva, koska kasvissyöjät suurimmaksi osaksi syövät maitotuotteita. Vain pieni osa koko Suomen väestöstä on tällä hetkellä täysin vegaaneja. He voivat valita jotain muuta. Tuote ei ole tarkoitettukaan vegaaneille, Kontunen kertoo.

– Jos joku osa kuluttajista on pahoittanut mielensä asiasta, sille emme voi mitään. Markkinoinnissa ei ole salattu tai valehdeltu mitään, Kontunen jatkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja