Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rintafilee vai paistileike? Ota nämä seikat huomioon, kun ostat broileria: "Sopii erinomaisesti grillaajalle"

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kanaVideolta voit poimia herkullisen broilerireseptin ohjeen.
Julkaistu 03.04.2019 16:57

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Broilerin rintafileitä rasvaisemmat paistileikkeet sopivat erinomaisesti grilliin.

Broilerin rintafilee pitää pintansa suomalaisten suosikkiraaka-aineena, mutta myös broilerin koipireiden reisiosasta leikatut paistileikkeet ovat kasvattaneet viime aikoina merkittävästi suosiotaan.

– Viime kesänä paistileiketuotteissa oli 42 prosenttia kasvua, eli niiden voidaan todella sanoa löytäneen kuluttajat, HKScanin Kariniemen brändistä vastaava markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa kertoo.

Saarenmaan mukaan paistileikkeiden, ja samalla myös muiden broilerin osien käyttö, tulee varmasti monipuolistumaan entisestään.

LUE MYÖS: Jauhelihapihveistä entistäkin herkullisempia – nerokas paistokikka takaa mehukkaan lopputuloksen

– Tämän päivän tuotteissa näkyy monipuolisuus ja se, että ollaan tultu ajassa takaisinpäin ja halutaan valmistaa muitakin osia kuin pelkkää fileetä, Saarenmaa toteaa. 

Maustamisessa merkittävä ero 

Paistileikkeiden suosion kasvua selittää muun muassa se, että paistileike ei kuivu yhtä helposti kuin rintafilee. Rasvaa paistileike sisältää noin 7–8 prosenttia, kun taas rintafileen kohdalla vastaava luku on 1–2 prosenttia.

Saarenmaan mukaan paistileike onkin varma valinta aloittelevalle grillaajalle, sille korkeamman rasvapitoisuuden vuoksi paistileike ei kuivu yhtä helposti kuin rintafilee.


broileri kanaKypsän broilerin sisälämpötila on 75 astetta.Shutterstock

– Broilerin paistileike sopii erinomaisesti grillaajalle. Sen voi huoletta kääntää grillissä moneen kertaan, se ei nimittäin kuivu niin helposti kuin fileet, HkScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho kertoo.

Broileria valmistavan kannattaa kuitenkin muistaa, että mausteet, jotka toimivat rintafileelle, eivät välttämättä toimi lainkaan voimakkaan makuiselle paistileikkeelle.

– Jos rintafileessä halutaan säilyttää broilerin ominaismaku, mausteet eivät saa olla liian voimakkaita. Toisin on paistileikkeiden kohdalla: tämän tuotteen kohdalla toimivat voimakkaammatkin maut, Saarenmaa toteaa.

Lisää aiheesta:

Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetMuualla Suomessa grillataan makkaraa, pääkaupunkiseudulla "salonkikelpoista" vierastarjottavaa – nämä ovat suomalaisten suosikit grilliinSuomalainen lihajohtaja muistuttaa yhdestä oleellisesta paistisäännöstä: "Yleisin virhe on laiminlyödä..."Nyt tuli yllätys! Suomalaisten yleinen tapa valmistaa broilerinliha onkin turhaSuomen suosituin broilerituote – löytyykö tätä sinunkin ostoskoristasi?
RuoanlaittoLihaRuokaGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta