Rintafilee vai paistileike? Ota nämä seikat huomioon, kun ostat broileria: "Sopii erinomaisesti grillaajalle"

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Videolta voit poimia herkullisen broilerireseptin ohjeen.

Broilerin rintafileitä rasvaisemmat paistileikkeet sopivat erinomaisesti grilliin.

Broilerin rintafilee pitää pintansa suomalaisten suosikkiraaka-aineena, mutta myös broilerin koipireiden reisiosasta leikatut paistileikkeet ovat kasvattaneet viime aikoina merkittävästi suosiotaan.

– Viime kesänä paistileiketuotteissa oli 42 prosenttia kasvua, eli niiden voidaan todella sanoa löytäneen kuluttajat, HKScanin Kariniemen brändistä vastaava markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa kertoo.

Saarenmaan mukaan paistileikkeiden, ja samalla myös muiden broilerin osien käyttö, tulee varmasti monipuolistumaan entisestään.

– Tämän päivän tuotteissa näkyy monipuolisuus ja se, että ollaan tultu ajassa takaisinpäin ja halutaan valmistaa muitakin osia kuin pelkkää fileetä, Saarenmaa toteaa. 

Maustamisessa merkittävä ero 

Paistileikkeiden suosion kasvua selittää muun muassa se, että paistileike ei kuivu yhtä helposti kuin rintafilee. Rasvaa paistileike sisältää noin 7–8 prosenttia, kun taas rintafileen kohdalla vastaava luku on 1–2 prosenttia.

Saarenmaan mukaan paistileike onkin varma valinta aloittelevalle grillaajalle, sille korkeamman rasvapitoisuuden vuoksi paistileike ei kuivu yhtä helposti kuin rintafilee.

– Broilerin paistileike sopii erinomaisesti grillaajalle. Sen voi huoletta kääntää grillissä moneen kertaan, se ei nimittäin kuivu niin helposti kuin fileet, HkScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho kertoo.

Broileria valmistavan kannattaa kuitenkin muistaa, että mausteet, jotka toimivat rintafileelle, eivät välttämättä toimi lainkaan voimakkaan makuiselle paistileikkeelle.

– Jos rintafileessä halutaan säilyttää broilerin ominaismaku, mausteet eivät saa olla liian voimakkaita. Toisin on paistileikkeiden kohdalla: tämän tuotteen kohdalla toimivat voimakkaammatkin maut, Saarenmaa toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!