Rintafilee vai paistileike? Ota nämä seikat huomioon, kun ostat broileria: "Sopii erinomaisesti grillaajalle"

7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Videolta voit poimia herkullisen broilerireseptin ohjeen.

Broilerin rintafileitä rasvaisemmat paistileikkeet sopivat erinomaisesti grilliin.

Broilerin rintafilee pitää pintansa suomalaisten suosikkiraaka-aineena, mutta myös broilerin koipireiden reisiosasta leikatut paistileikkeet ovat kasvattaneet viime aikoina merkittävästi suosiotaan.

– Viime kesänä paistileiketuotteissa oli 42 prosenttia kasvua, eli niiden voidaan todella sanoa löytäneen kuluttajat, HKScanin Kariniemen brändistä vastaava markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa kertoo.

Saarenmaan mukaan paistileikkeiden, ja samalla myös muiden broilerin osien käyttö, tulee varmasti monipuolistumaan entisestään.

– Tämän päivän tuotteissa näkyy monipuolisuus ja se, että ollaan tultu ajassa takaisinpäin ja halutaan valmistaa muitakin osia kuin pelkkää fileetä, Saarenmaa toteaa. 

Maustamisessa merkittävä ero 

Paistileikkeiden suosion kasvua selittää muun muassa se, että paistileike ei kuivu yhtä helposti kuin rintafilee. Rasvaa paistileike sisältää noin 7–8 prosenttia, kun taas rintafileen kohdalla vastaava luku on 1–2 prosenttia.

Saarenmaan mukaan paistileike onkin varma valinta aloittelevalle grillaajalle, sille korkeamman rasvapitoisuuden vuoksi paistileike ei kuivu yhtä helposti kuin rintafilee.

– Broilerin paistileike sopii erinomaisesti grillaajalle. Sen voi huoletta kääntää grillissä moneen kertaan, se ei nimittäin kuivu niin helposti kuin fileet, HkScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho kertoo.

Broileria valmistavan kannattaa kuitenkin muistaa, että mausteet, jotka toimivat rintafileelle, eivät välttämättä toimi lainkaan voimakkaan makuiselle paistileikkeelle.

– Jos rintafileessä halutaan säilyttää broilerin ominaismaku, mausteet eivät saa olla liian voimakkaita. Toisin on paistileikkeiden kohdalla: tämän tuotteen kohdalla toimivat voimakkaammatkin maut, Saarenmaa toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja