Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yli 21 miljoonan kilon grillimakkaramania on nurkan takana – HK paljasti jo hoikistuneen Kabanossi-uutuuden

Shutterstock
Julkaistu 01.04.2020 14:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lihatalo HK Scan tiedotti keskiviikkona kesän grilliuutuustuotteistaan. Samalla virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa käytiin läpi grillauksen historiaa sekä tilastoja esimerkiki makkaransyönnin osalta.

Makkara on suomalaisille edelleen tärkein grilliherkku. HK Scanin virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa selvisi keskiviikkona, että suomalaiset ahmivat keskimäärin peräti seitsemän makkarapakettia vuodessa henkeä kohden. Yhteensä makkaraa erityisesti kesäisin valtavat määrät.

– Kesäjaksolla eli touko-elokuussa myydään 52 prosenttia vuoden grillimakkaroista. Kesällä syödään yli 21 miljoonaa kiloa makkaraa ja se on aika paljon se. Suurin myyntikuukausi on kesäkuu eli juhannus luonnollisesti tekee sinne roiman piikin, kertoo HK:n lihavalmisteista vastaava Marika Rikkonen.

Koronakriisi näkyy myynneissä

Eteläisen Suomen poikkeuksellisen leuto talvi sekä suomalaisten kotoilun moninkertaistuminen kevään koronakriisissä on myös näykynyt lihatehtaalla.

HK:n Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo kertoo, että grillikausi on moninpaikoin käytännössä jatkunut ympäri vuoden. 

 – Lisäksi vallitseva poikkeustila on lisännyt kaikkien perustuotteiden kysyntää ja siinä mielessä aikaistanut grillikauden aloitusta. Etenkin viikonloppuna, kun oli hyvä sää, niin huomasimme selkeän piikin kysynnässä. 

Terimon mukaan niin sanottuja heavy-grillaajia eli ympäri vuoden grillaavia on suomalaisista grillaajista noin 10 prosenttia. 

Kabanossista tulee nyt hoikka versio

kabanossi hoikka
Uutta Kabanossi Hoikka -makkaraa tulee myyntiin valkosipulin ja grillippurin makuisina.HK/ timo turkka

Makkarabuumi iski Suomeen alun perin toden teolla 1970-luvulla. Siihen asti makkaroita oli pakattu käsin, mutta vakuumilaitteiston yleistyessä lisääntyi myös kauppojen makkaravalikoima. Vuonna 1967 HK lanseerasi ensimmäistä kertaa Camping -sarjansa ja vuonna 1976 Kabanossi-makkarat. Niistä kasvoi nopeasti lihatalon suurimmat makkarabrändit ja samalla grillauskulttuuri alkoi kehittyä voimakkaasti.

 – Vasta 1990-luvun puolella alkoi ilottelu makumaailmoilla ja kehiteltiin maustettuja makkaroita, kuten juustomakkaraa. Sitten 2000-luvulla tulivat lihaisat makkarat ja tapahtui grillauksen kasvuräjähdys, Marika Rikkonen kertaa makkarabuumin historiaa. 

Tänä vuonna HK vastaa trendeihin tuomalla markkinoille uuden, hoikemman Kabanossi-makkaran. Klassikkomakkaran rinnalle tuodaan siis kuluttajien toiveesta ohuempi versio, 

 – Olemme saaneet paljon palautetta toisen tuotesarjan hoikista makkaroista ja samaa konseptia on toivottu myös Kabanosseihin. Näitä toivovat erityisesti lapsiperheet. Ohuemmilla makkaroilla on myös hyvä grillautuvuus. 

Sekä HK:n Kabanossi- että Camping-makkarat nousevat vuosittain Suomen myydyimpien makkaroiden listalle. Suomen myydyimmän grillimakkaran titteliä piti kuitenkin ainakin vielä viime vuonna Atrian Hiillos. Myös esimerkiksi Atrian Wilhelm- ja Kivikylän Huiluntuhti -makkarat nousevat myydyimpien makkaroiden joukkoon.

Lue myös: Tässä on Suomen paras grillimakkara 2019: "Kaksi oli ylitse muiden"

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Syötkö sinäkin grillimakkaran näin? Suomalaisten ykköslisuke voi yllättääMuualla Suomessa grillataan makkaraa, pääkaupunkiseudulla "salonkikelpoista" vierastarjottavaa – nämä ovat suomalaisten suosikit grilliinSyötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"Oletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Tiesitkö tätä grillimakkaroista? Yksi merkintä katosi makkarapaketeista Suomessa jo vuosia sitten – paljasti oleellisen tiedon sisällöstäNäin suomalaisten makkaramaku on muuttunut – yksi maku selvästi ylitse muiden
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:01
    Lapset

    Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta

  • 06:46
    Terveys ja hyvinvointi

    Onko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä

  • Eilen11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 14.12.17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!