Suomen Subway vastaa kasvisruokabuumiin – uusi leipä myyntiin ensimmäisenä Euroopassa

subway leipä pikaruoka
Vegaaneille sopiva leipä on saatavilla nyt ympäri Suomen. Shutterstock

Suomalaiset pääsevät nauttimaan pikaruokaravintola Subwayn uudesta vegaanisesta leivässä ensimmäisinä Euroopassa. 

Valloillaan oleva kasvisruokabuumi on saavuttanut myös monet pikaruokaravintolat. Viime vuoden puolella uutisoimme pikaruokaravintola McDonald'sin ottaneen valikoimiinsa kasvispohjaisen McVegan-hampurilaisen kun taas Hesburger ilmoitti jo reilu vuosi sitten ottaneensa valikoimiinsa proteiinipitoisen kasvisruokavaihtoehdon, kaura-härkäpapuhampurilaisen.

Myös muutama kuukausi sitten Suomeen rantautunut amerikkalainen pikaruokaketju Taco Bell ilmoitti tarjoavansa Suomen ravintoloissaan muista maista poiketen nyhtökaurasta valmistettuja tuotteita.

Uusimpana tulokkaana kasvisruokabuumiin on vastannut Subway, joka lanseerasi tammikuun puolivälissä uuden, täysin vegaanisen Vegan Delite -leivän.

Vegaaninen tuote myynnissä nyt koko maassa

Vegaaneille sopivan leivän erikoisuus piilee sen sisältämässä kasvispihvissä, joka sisältää 44 prosenttia kasviksia. Suomi on ketjun tiedotteen mukaan ensimmäinen maa Euroopassa, jossa kyseinen tuote lanseerataan.

– Asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet vegaanista Subia, ja haluamme vastata kuluttajien toiveisiin. Lisäksi tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus saada maistuvaa ja kasvispitoista ruokaa. Nyt myös vegaaneilla on tämä mahdollisuus, kertoo Subwayn markkinointipäällikkö Elina Jollman.

Alussa vegaanista vaihtoehtoa oli tarjolla vain muutamassa valikoidussa ravintolassa, mutta tällä viikolla tuote tuli myyntiin koko maahan.

Lähde: Subway 

***

0:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja