Suomalaisten suosikkiruoka täysi yllätys – ohitti jopa pizzan!

shutterstock_162174416
Paistettu kala lukeutuu suomalaisten suosikkiruokiin. Shutterstock

Suomen Gallup Elintarviketieto Oy otti selvää, mitkä ruokalajit ovat kaikkein eniten suomalaisten mieleen.

Selvisi, että peräti 64 prosenttia suomalaisista syö mielellään paistettua kalaa. Vuonna 2011 paistettua kalaa kertoi syövänsä mielellään 61 prosenttia suomalaisista. Vastaava luku oli vuonna 2007 vain 55 prosentta.

Kakkoseksi mieluisimpien ruokalajien listalla ylsi pizza, jota kertoi syövänsä mielellään 61 prosenttia vastaajista. Vuonna 2011 vastaava luku oli pizzan kohdalla 54 ja vuonna 2007 pizzaa kertoi syövänsä mielellään 56 prosenttia vastaajista.

Kolmanneksi mieluiten suomalaiset syövät tuttua perinneruokaa, lihapullia. Vastaajista 59 prosenttia ilmoitti syövänsä mielellään lihapullia. Vastaava luku oli vuonna 2011 hieman vähemmän, 57 prosenttia. Vuonna 2007 niin ikään 57 prosenttia vastaajista kertoi lihapullien kuuluvan omien mieliruokien joukkoon.

Nelossijaa suomalaisten mieliruokien listalla pitää lasagne. Sen mieliruoakseen ilmoitti 57 prosenttia vastaajista. Vuonna 2011 mieliruokanaan lasagnea kertoi pitävänsä 47 prosenttia vastaajista. Vastaava luku oli vuonna 2007 hieman korkeampi, 52 prosenttia.

Neljännelle sijalle niin ikään yltänyt ruokasuosikki on uunikala, joka sai 57 prosentin hyväksynnän. Uunikalan suosio on laskenut hieman vuodesta 2011, sillä tuolloin sitä piti mieliruokanaan 54 prosenttia vastaajista. Vuonna 2007 vastaajista 48 prosenttia nimesi uunikalan mieliruoakseen.

Lähde: Suomen Gallup Elintarviketieto Oy

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.