Suomalainen syö television ääressä häpeilemättä – ruokavalinta yllättää

tv napostelu syöminen
Kyselytutkimuksen mukaan suomalainen nauttii tv:n ääressä syömisestä – eikä naposteltavana suinkaan ole useimmiten mitään epäterveellistä. Shuttestock

Tuoreen tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista pitää television ääressä syömistä täysin hyväksyttävänä toimintana, eikä asiana jota pitäisi hävetä.

Korealaisen teknologiayhtiö Samsungin YouGovilla viime kuussa teettämässä kyselytutkimuksessa 1 000 suomalaiselta kysyttiin televisionkatselutottumuksista. 

Kyselystä selvisi, että television ääressä syöminen on suomalaisten mielestä normaalia. Joka kolmas tekee sitä päivittäin ja vain yhdeksän prosenttia suomalaisista ei syö koskaan TV:n ääressä.

Mitä suomalainen syö television ääressä?

1. Kevyttä ruokaa, kuten naposteltavaa, salaattia tai hedelmiä (53 %)

2. Kotiruokaa (53 %)

3. Aamiaista (24 %)

4. Pikaruokaa kuten pizzaa, hampurilaisia tai kebabia (23 %)

5. Tacoja (5 %)

6. Sushia (2 %)

7. Gourmet-ruokaa (2 %)

Jopa 77 prosenttia vastaajista kertoo television äärellä syömisen olevan sosiaalisesti hyväksyttyä omassa ystävä- ja lähipiirissä. Vain 12 prosenttia ei koe asiaa hyväksytyksi.

Tutkimuksen mukaan television ääressä syöty ruoka on yleensä jotain kevyttä, kuten salaattia, naposteltavaa tai hedelmiä tai perinteistä kotiruokaa. Sen sijaan pikaruokaa kuten pitsaa, hampurilaisia tai kebabia nauttii television ääressä suomalaisista vain alle neljännes. 

Lähde: Samsung

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja