K-ryhmä: Ravintoloihin luvassa kesällä "patoutuneen kysynnän nopea purkautuminen" – näitä ruokia erityisesti himoitaan

Classic Pizzan suosituin pizza on älytön hitti: ”Ei voi koskaan ottaa listalta pois” 1:21 Classic Pizzan suosituin pizza on älytön hitti: ”Ei voi koskaan ottaa listalta pois”

Kespron kuluttajille tekemästä kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset aikovat asioida ravintoloissa ahkerasti kesällä 2021.

Videolla kerrotaan Classic Pizzan kaikkien aikojen suosituimmasta pizzasta.

Kespron kuluttajille tekemässä Suomalaiset ravintolasulun jälkeen -kyselytutkimuksessa selvitettiin suomalaisten ravintolavierailuaikeita tulevalle kesälle.

Tutkimuksen mukaan valtaosa arvioi asioivansa ravintolassa saman verran kuin kesällä 2020, mutta jopa 21 prosenttia aikoo lisätä ravintolakäyntejään. Suomalaiset haluavat ravintolasulun jälkeen syödä ravintoloissa erityisesti pizzaa sekä liha- ja kalaruokia.

Kespro toteutti Suomalaiset ravintolasulun jälkeen ‑kyselytutkimuksen K-ryhmän asiakasyhteisö K-Kylässä 15.-21.4.2021. Kyselytutkimukseen vastasi 1245 kuluttajaa ympäri Suomea. Otanta painotti vastaajissa aluekohtaista edustavuutta.

– Tutkimuksen tuloksista voidaan päätellä suomalaisten odottaneen ravintoloiden avautumista. Jopa 27 prosenttia eteläsuomalaisista aikoo lisätä ravintolakäyntejään tänä kesänä. Ulkona syömisessä nähtäneen samankaltainen patoutuneen kysynnän nopea purkautuminen kuin viime kesänä, kertoo Kespron asiakastieto- ja markkinointiyksikön johtaja Hannu Korhonen.

– Rohkaisevaa alan nousujohteisen palautumisen kannalta on erityisesti se, että 58 prosenttia suomalaisista haluaa nimenomaan syödä ravintoiloissa, lisää Korhonen.

Tutkimustulokset osoittavat, että keskimäärin suomalaiset haluavat syödä ravintoloissa erityisesti pizzaa, liharuokia ja kalaruokia.

Viini maistuu eteläsuomalaisille, itäsuomalaiset himoitsevat pizzaa

Suomalaisten odotuksissa ravintola-annoksia ja juomia kohtaan näyttäytyi tutkimuksen suurimmat alueelliset eroavaisuudet. Esimerkiksi eteläsuomalaiset haluavat juoda ravintolassa enemmän viiniä kuin muut suomalaiset, mutta he eivät toisten suomalaisten tavoin olleet samoissa määrin kiinnostuneita syömään ravintoloissa pizzaa.

Pohjoisessa halutaan syödä eniten liharuokia, länsisuomalaiset suosivat eniten burgereita ja itäsuomalaiset haluavat syödä eniten pizza. Huomattavaa kuitenkin oli, että kaikilla alueilla suomalaiset haluavat juoda ravintoloissa merkittävästi enemmän viiniä kuin muita alkoholijuomia.

Suurimmaksi motiiviksi ulkona syömiseen valtaosa eli puolet suomalaisista nimesi itsensä hemmottelun ja elämästä nauttimisen. Tämän jälkeen tulivat muut syyt, esimerkiksi ystävien ja läheisten tapaamisen nimesi ensisijaiseksi syyksi ulkona syömiseen vain 18 prosenttia suomalaisista. Vain 14 prosenttia nimesi ensisijaiseksi ulkona syömisen syyksi ravintolan toiminnan tukemisen.

Ravintoloilta odotetaan siisteyttä ja turvavälejä

Suomalaiset odottavat ravintoloilta erityisesti asianmukaisia WC-tiloja ja turvavälien säilymistä ravintolassa ja terasseilla. Kolmanneksi tärkeimmäksi asiaksi nousee henkilökunnan maskin käyttö. Kaksi kolmesta suomalaisesta ei pelkää koronan takia ulkona syömistä. Alueellista vaihtelua vastauksissa ei juuri ollut.

Kotiin tilaaminen ei ravintolasulun päätyttyä katoa. Edelleen 29 prosenttia suomalaisista kertoo suosivansa enemmän take awayta ja kotiinkuljetusta kuin ravintolassa ruokailua. Saman verran rahaa kahden ruokailumuodon välillä arvioi kuluttavansa 19 prosenttia suomalaisista. Erityisesti eteläsuomalaiset aikovat suosia ravintolassa ruokailua selkeästi muita suomalaisia enemmän.

Lähde: K-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!